Úvod Výrobcovia Honor ŠTÚDIA: Huawei a Honor smartfóny sú najmenej kazové

ŠTÚDIA: Huawei a Honor smartfóny sú najmenej kazové

1

Pri kúpe smartfónu by sa zákazníci nemali spoliehať len na to, aké sú zariadenie výkonné a ako dobre vedia fotiť, ale aj na to či sa v priebehu životnosti nepokazia. Mnohých možno neprekvapí, že jedny z najmenej kazových zariadení vyrába Apple.

Ich zariadenia sú, koniec koncov, v priemere najdrahšie. Prekvapením však môžu byť telefóny od Huawei, ktoré obsadili v tomto zaujímavom rebríčku 1. a 2. priečku.

So zaujímavým zistením prišla výskumná firma Harris, ktorá zozbierala dáta z 130 050 záručných opráv z európskej siete obchodov Darty, informuje server Phone Arena. Zo všetkých opráv následne zostavila rebríček výrobcov, ktorých smartfóny v 2-ročnej záručnej dobe potrebovali najmenej opráv.

No a čuduj sa svete, zariadenia od Huawei a Honor sa umiestnili na prvej, resp. druhej priečke, čím predbehli aj veľkých a ostrieľaných výrobcov ako Apple a Samsung.

Výsledky štúdie od spoločnosti Harris.

V štúdii sa nachádza niekoľko ďalších zaujímavých faktov, ako napríklad to, že priemerná doba vlastnenia jedného telefónu sa tento rok pohybuje na úrovni 3 rokov. Práve tohto sa výrobcovia obávali najviac. Na svedomí to nemá len klesajúci trend dotácií nových zariadení zo strany operátorov, ale aj fakt, že telefóny sú jednoducho lepšie, kvalitnejšie a ostávajú rýchle dlhšiu dobu.