Úvod Novinky Samsung plánuje vylepšiť DeX: Stanica bude fungovať aj bezdrôtovo!

Samsung plánuje vylepšiť DeX: Stanica bude fungovať aj bezdrôtovo!

1

Samsung DeX je nástroj, ktorý kórejský výrobca po prvý krát predstavil s vlajkovým modelom Galaxy S8. Pomocou dokovacej stanice pripojenej k obrazovke ste mohli smartfón používať ako bežný osobný počítač.

Samsung nástroj Dex následne vylepšil pri novej generácii vlajkových lodí Galaxy S9. Stále však potrebovali špeciálnu hardvérovú stanicu. Praktickejšie riešenie prišlo až so smartfónom Galaxy Note 9.

Jemu už stačilo pre využívanie špeciálneho desktopového prostredia a optimalizovaných aplikácií na veľkej obrazovke spojenie pomocou HDMI – USB-C vodiča (tzv. DeX Cable).

Samsung funkcionalite Dex verí a vylepšuje ju naďalej. Najnovšie si v úrade Európskej únie pre duševné vlastníctvo zaregistroval ochrannú známu Dex Live, upozorňuje holandský web GalaxyClub.

samsung dex
Stanica Samsung Dex Pad so smartfónom Galaxy S9

Očakáva sa, že ju bude Samsung používať pri novej generácii, ktorá už bude pracovať úplne bezdrôtovo. Zrkadlenie obsahu do externého monitora počítača alebo televízora tak bude určite pohodlnejšie.

Periférie, ako aj zariadenie samotné, budú musieť byť pripojené v jednej sieti. Zrejme zostane zachovaná aj možnosť fyzického prepojenia pomocou kábla, ktorá je potrebná pri samostatných monitoroch bez bezdrôtovej konektivity.

Ak Samsung Dex Live tento rok predstaví, o čom nepochybujeme, udiať by sa tak malo v rámci uvedenia Galaxy Note 10. Prezentáciu toho, čo všetko súčasná generácia Samsung Dex dokáže, nájdete TU.