Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy S11 vraj príde bez 3,5 mm výstupu pre slúchadlá

Samsung Galaxy S11 vraj príde bez 3,5 mm výstupu pre slúchadlá

0

O tom, že Samsung Galaxy Note 10 príde bez 3,5 mm výstupu pre slúchadlách ste už pravdepodobne čítali, čo nakoniec potvrdili aj uniknuté rendery. To nesvedčí nič dobré ani o budúcnosti budúcoročnej vlajkovej lodi, Galaxy S11, informoval SamMobile.

Výstupu pre slúchadlá sa postupne zbavujú všetci veľkí výrobcovia. Samsung bol akýmsi majákom, na ktorý sa dalo spoľahnúť, no to by sa malo od tohto leta zmeniť. Ak 3,5 mm jack neponúkne Note 10, je dosť pravdepodobné, že ho neponúkne ani Galaxy S11.

Galaxy S11 bez 3,5 mm výstupu

To, že Samsung skôr či neskôr pristúpi k odstráneniu 3,5 mm výstupu sa dalo čakať. Koniec koncov, analógový výstup nie je tak kvalitný ako jeho digitálne alternatívy. Chvályhodný je však fakt, že Samsung čakal tak dlho, ako čakal.

Samsung už vyrobil niekoľko smartfónov, ktoré neponúkajú tento ikonický výstup. Spomenieme napríklad Galaxy A80, ohybný Galaxy Fold či tablet Galaxy Tab S5e. Ani jedno z týchto zariadení si však nekupuje taký počet ľudí ako vlajkové smartfóny radu Galaxy S či Galaxy Note.

Galaxy Buds ako riešenie?

Samsung by teoreticky ku Galaxy S11 či Note 10 mohol pribaľovať bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds, ktoré sú prekvapivo vynikajúce. Robil tak pri predobjednávkach, no ak by ich zabalil do krabičky so smartfónom bez toho, aby ste ich museli žiadať dodatočne po kúpe zariadenia, bolo by to ešte lepšie. Je však takmer isté, že aj keď by to Samsung nespravil, v krabičke si nájdete adaptér z USB C do 3,5 mm, ktorý sa postará o pripojenie vašich aktuálnych slúchadiel.

Samsung si uvedomuje, že vlajkové modely konkurenčných výrobcov už istý čas neponúkajú 3,5 mm výstup, čo s najväčšou pravdepodobnosťou znamená, že ak ho raz odstráni, bude to nadobro. Vyzerá to tak, že éru bezdrôtových slúchadiel už len tak niečo nezastaví. Výhodou tohto rozhodnutia môže byť tenší, oku viac lahodiaci dizajn a snáď aj väčšia batéria.