Úvod Aplikácie Poznáte túto aplikáciu Google? Vďaka novej aktualizácii patrí medzi to najlepšie, čo...

Poznáte túto aplikáciu Google? Vďaka novej aktualizácii patrí medzi to najlepšie, čo Google ponúka!

3

Na májovej konferencii Google I/O 2019 boli okrem novej verzie operačného systému Android predstavené aj novinky pre nástroj Google Lens. Popri miernej zmene užívateľského prostredia dostal nové funkcie.

Google Lens je šikovným nástrojom, ktorý využíva fotoaparát smartfónu pre okamžité získavanie rôznych prínosných informácií. Niektoré smartfóny majú tento nástroj integrovaný priamo v aplikácii fotoaparátu.

Je tiež súčasťou Google asistenta, Fotiek Google, alebo je dostupný ako aplikácia, ktorú si užívatelia stiahnu z obchodu Google Play a Apple App Store. Google tento týždeň aktualizuje nástroj Lens vo všetkých platformách a integráciách.

Pribudli dve nové praktické funkcie. Prvá z nich preloží cudzojazyčný text. Stačí namieriť fotoaparát na dokument alebo napr. informačnú tabuľu a aplikácia zachytený text okamžite preloží. Rozpozná až 100 jazykov. Nápomocná môže byť pri cestovaní po rôznych krajinách sveta, čo sa obzvlášť hodí v blížiacom sa dovolenkovom období.

google lens

V tomto smere sa dá využiť aj druhá novinka – filter Jedlo. Ak objektívom namierite na jedálny lístok v reštaurácii, aplikácia zvýrazní obľúbené jedlá podniku. Pokiaľ na jedno z nich ťuknete, zobrazí jeho fotografie a recenzie, ktoré bude aplikácia čerpať z máp Google.

Funkcia vám tiež vypočíta optimálne sprepitné. Stačí fotoaparátom zaznamenať účet, ktorý vám priniesla obsluha podniku.

Okrem týchto dvoch nových funkcií môžete naďalej používať nástroj pre snímanie textu, ktorý ho prevedie do digitálnej podoby. Kódy darčekových kariet, knihy, recepty…text je všade okolo nás a týmto spôsobom si ho jednoducho a ľahko skopírujete do mobilného zariadenia.

Filter pre nakupovanie rozpozná rôzny tovar a zobrazí alternatívy, ďalšie podobné produkty a s nimi súvisiace informácie.

Google Lens pre Android si stiahnete TU, verziu pre zariadenia s iOS TU.