Úvod Zariadenia Google má šialený nápad: Takto má vyzerať ich skladací telefón!

Google má šialený nápad: Takto má vyzerať ich skladací telefón!

0

Rok 2019 sa nesie v duchu skladacích smartfónov. Svoje novinky ukázali Samsung, Huawei a dokonca aj Motorola. Jedna firma by sa k nim však chcela pridať čo najskôr. Je ňou Google, ktorý má pracovať na jednom z najšialenejších dizajnov, informoval server LetsGoDigital.

Google ešte v máji počas konferencie Google I/O priznal, že s ohybnými displejmi pracuje už dlhšiu dobu. Dôkazom je aj novo objavený patent, ktorý sa na otázku skladacích displejov pozerá z úplne iného uhla ako riešenia ostatných výrobcov.

Foto: LetsGoDigital

Patent pochádza ešte konca roka 2018, keď sa Google rozhodol požiadať o registráciu patentu vo WIPO (World Intellectual Property Office). Patent mu bol udelený 27. júna 2019, teda dnes. Na obrázkoch môžete vidieť, že Google skutočne chce telefón, ktorý sa podobá na knihu.

Okrem jednotlivých strán v tomto „knižnom vydaní“ sa v zadnej strane samozrejme nachádzajú všetky hardvérové komponenty, ako procesor, RAM či fotoaparáty.

Nový dizajn z dielne Google opäť ukazuje, že svet smartfónov sa môže opäť ocitnúť v štádiu šialených dizajnov, ktoré poznáme hlavne vďaka niekoľkým dielam od fínskeho výrobcu Nokia. To, či sa skladacia kniha nakoniec dostane na trh, je však nateraz otázne.

Dajte nám však vedieť. Privítali by ste takýto smartfón?