Úvod Aplikácie Dalo sa to čakať: Na Instagrame pribudne ešte viac reklamy

Dalo sa to čakať: Na Instagrame pribudne ešte viac reklamy

1

Instagram pravidelné prechádza mnohými, často len kozmetickými a nenápadnými vylepšeniami, ktoré jeho používanie spríjemňujú. Vývojári inovujú opäť, no tentokrát užívatelia nadšení byť nemusia.

Tvorcovia vo svojom blogu oznamujú, že rozširujú zobrazovanie reklamných príspevkov v aplikácii Instagram. Po novom sa nám reklamy ukážu aj na karte Preskúmať, teda v oblasti, ktorá je v aplikácii označená ikonou lupy.

Na tejto karte sa zobrazuje fotografie a videá z účtov, ktoré užívateľ síce nesleduje, no ich obsah súvisí s jeho záujmami a preferenciami. Ak niekto napr. vyhľadáva, komentuje a lajkuje fotky s domácimi miláčikmi a napr. exotickými krajinami, na karte Preskúmať nájdete fotky a videá s rovnakou alebo obdobnou tematikou.

reklamy
Foto: instagram.com

Podľa autorov navštívi sekciu Preskúmať 50 percent užívateľov aspoň raz za jeden mesiac. To je veľa užívateľov, ktorých môžu inzerenti potencionálne zasiahnuť. Vývojári upozorňujú, že budú reklamy uvoľňovať pomaly a s rozvahou.

Tak, aby boli užívatelia s obsahom stále spokojní a zároveň tak, aby mohli inzerenti osloviť širšie publikum. Informačný kanál Preskúmať začne avizované reklamy zobrazovať už čoskoro.