Úvod Výrobcovia Huawei AKTUÁLNE: Huawei stopol vývoj a výrobu notebookov

AKTUÁLNE: Huawei stopol vývoj a výrobu notebookov

1
Huawei MateBook X Pro
© Huawei

Spojené štáty americké minulý týždeň poriadne skomplikovali život jednému z najväčších výrobcov elektroniky na svete, Huawei. Čínska spoločnosť sa dostala na čiernu listinu, čo znamená, že nemôže obchodovať s americkými firmami.

To v praxi znamená, že nemôže odoberať ani softvérové licencie, medzi ktoré radíme Android a Windows, informoval server DigiTimes.

Huawei okrem toho nemôže spolupracovať ani s výrobcom procesorov, Intel, bez ktorého je firma celkom nahraná. Z tohto dôvodu Huawei nateraz ukončuje výrobu a vývoj notebookov.

Huawei Ark OS

Čínsky gigant má pracovať na vlastnom operačnom systéme, ktorý má nahradiť Android a Windows. Momentálne však ešte nie je dokončený a kým sa tak stane, môže prejsť niekoľko mesiacov, prinajhoršom rokov.

Huawei sa výrobou notebookov nepreslávil, preto pre firmu toto rozhodnutie nebolo až tak ťažké, resp. kritické ako pri telefónoch. Tak či onak, MateBooky od Huawei patrili a stále patria medzi jedny z najlepších notebokoov na trhu. Je preto smutné vidieť, ako ich spoločnosť pod nátlakom obchodnej vojny musela pochovať.