Úvod Zariadenia Smartphony ZOZNAM: Toto je TOP 10 najvýkonnejších smartfónov na trhu

ZOZNAM: Toto je TOP 10 najvýkonnejších smartfónov na trhu

1

Výrobcovia sa aj v tomto roku pokúšajú súperiť o pozíciu najvýkonnejšieho smartfónu na svete. V apríli 2019 v rebríčku TOP 10 najvýkonnejších smartfónov na trhu kraľuje čínske Xiaomi, ktorého zariadenia obsadili prvé tri priečky.

Dostať sa do TOP 10 najvýkonnejších smartfónov na trhu nie je jednoduchá záležitosť. Svedčí o tom napríklad fakt, že nový Galaxy S10+ nie je ani v prvej päťke. Naopak, podstatne viac sa darilo Xiaomi, ktorého telefóny obsadili prvé tri priečky.

TOP 10 najvýkonnejších smartfónov
TOP 10 najvýkonnejších smartfónov za apríl 2019. Zdroj: AnTuTu

Na 1. mieste sa umiestnil Xiaomi Mi 9 Explorer edition, na 2. mieste klasický Xiaomi Mi 9 a na 3. mieste nový Xiaomi Black Shark 2. Nasledovala novinka od Meizu, 16s a TOP 5 uzatvoril na Slovensku menej známy vivo iQOO Monster.

Samsung Galaxy S10+ a Galaxy S10 obsadili až 6., resp. 7. pozíciu. V prvej desiatke sa objavili aj ďalšie herné telefóny, ako napríklad Nubia Red Magic Mars či Honor View 20. V rebríčku naopak chýba nový Huawei P30 Pro a ďalšie smartfóny predstavené v marci. Tie by sa mali objaviť až v májovom rebríčku.