Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi predáva telefóny ako kávu. Z automatov

Xiaomi predáva telefóny ako kávu. Z automatov

0

Poznáte to. Vhodíte drobné mince a z automatu vám vypadne káva, bageta alebo iný drobný tovar, ktorý väčšinou stojí pár eur. Xiaomi chcete tento spôsob rýchleho a jednoduchého nakupovania využiť pri predaji svojej elektroniky.

V pláne má zriadiť v zaľudnenej Indii, kde sa mimochodom zariadeniam od Xiaomi náramne darí, predajné automaty Mi Express. Namiesto kávy sa v nich budú nachádzať smartfóny, power banky, slúchadlá a ďalšie produkty výrobcu.

Xiaomi chce tieto automaty logicky rozmiestniť v oblastiach s vysokým pohybom osôb. Ide hlavne o centrá veľkých indických miest, verejné priestranstvá stanice metra alebo nákupné strediská.

Zákazníci za tovar zaplatia v hotovosti alebo platobnou kartou. Kiosky Mi Express začne výrobca budovať v priebehu najbližších mesiacov. Aj keď je takýto predaj elektroniky netradičný, má svoje výhody.

 xiaomi
Foto: gsmarena.com

Xiaomi môže svoje zariadenia ponúkať spotrebiteľom priamo bez toho, aby sa na predaji podieľal sprostredkovateľ, napr. predajcovia elektroniky tretích strán. Pre takéto účely slúžia aj kamenné predajne Mi Home a e-shop mi.com.

Automatizované kiosky nevyžadujú prítomnosť žiadneho personálu, čím výrobca zase ušetrí časť nákladov spojených s predajom. Optimalizácia nákladov umožňuje výrobcovi predávať svoje produkty konečným spotrebiteľom za prijateľnejšiu cenu, čo je pri značke Xiaomi známe dlhodobo.

Či bude takýto spôsob predaja skutočne praktický ukáže až čas. Osamotený automat plný elektroniky môže zaujať v nočných hodinách napr. vandalov alebo rovno zlodejov. Tiež nepoteší, ak sa smartfón po zakúpení v automate náhodou zasekne.

Určite bude na automate zverejnený kontakt, ktorý zákazníkov spojí s technickou podporou. Najskôr si ale zrejme užije poriadne trasenie, ktoré zaseknutý produkt dokáže uvoľniť.