Úvod Novinky Monštrum z Číny: 12 GB RAM a schopnosť natáčať 8K video!

Monštrum z Číny: 12 GB RAM a schopnosť natáčať 8K video!

1

Čínska spoločnosť Nubia, dcérska značka výrobcu ZTE, predstavila po pomerne krátkej dobe aktualizovaný model smartfónu Red Magic 3, ktorý vychádza z minuloročnej verzie označenej ako Red Magic Mars.

Red Magic 3 si zachováva podobné proporcie a dizajn, ktoré však dostali výkonnejšie útroby. Novinka je hlavne o výkone, maximálnom zážitku z hrania hier a konzumácie  multimediálneho obsahu.

Použiteľný ale bude aj v bežnom živote a užívateľskej praxi, aj keď s trochu extravagantným vzhľadom. Zadnej strane napríklad nechýba LED osvetlenie, pri ktorom sa dajú nastaviť rôzne efekty a farby (RGB).

Red Magic 3
Red Magic 3

Srdce novinky tvorí vlajkový Snapdragon 855 s grafikou Adreno 640, 12 GB operačnou pamäťou a 256 GB úložiskom. Dostupnejšia verzia bude mať 6/8 GB RAM a 12 GB pamäť. Množstvo vzniknutého tepla odvedie nový chladiaci systém s telesom s kvapalinou a integrovaným „turbo“ ventilátorom.

Podľa slov výrobcu je odvádzanie tepla o 500 percent účinnejšie v porovnaní s predošlou generáciou. Ďalším dôležitým prvkom je displej. 6,65-palcový FHD+ panel podporuje HDR a má 90 Hz obnovovaciu frekvenciu, ktorú hráči istotne ocenia. Podobným displejom bude vybavený aj OnePlus 7 Pro.

Red Magic 3
Red Magic 3

Výborný obraz a odozvu doplní zvuk stereo reproduktorov s podporou DTS: X a 3D audio. Ďalšie výhody hráčom poskytnú dodatočné programovateľné tlačidlá v ráme zariadenia. V podstate ide o na dotyk citlivé plochy, ktorým podľa konkrétnej hry priradíte rôzne akcie a funkcie.

Celý kolos napája 5000 mAh batéria s 27W rýchlym nabíjaním. 10 minút nabíjania bude stačiť pre 1 hodinu hrania. Operačný systém výrobca príliš neprekreslil. Špeciálne aplikácie či ovládací panel s hernými funkciami pochopiteľne Red Magic 3 obsahuje.

Red Magic 3
Red Magic 3

Android 9.0 Pie ale od svojej čistej podoby príliš neodskočil, čo je fajn. Aby sme nezabudli, na zadnej strane sa nachádza 48 Mpx fotoaparát, na strane prednej 16 Mpx snímač obrazu.

Zaujímavosťou je, že zariadenie dokáže zaznamenať video v 8K rozlíšení a spomalené video pri snímkovaní 1920 FPS (!). V mobilnom priemysle rekordné hodnoty neboli bližšie opísané a zrejme bude treba počítať s istými obmedzeniami. Napr. dĺžkou záznamu či menším rozlíšením pri extrémnom snímkovaní. Chýba však optická stabilizácia obrazu.

Red Magic 3 sa začne predávať 3. mája v Číne. Dobrou správou je, že dorazí aj na európsky trh. Na cenu si ale musíme počkať. Extra vysoká by však nemala byť. Predchodca Red Magic Mars je dostupný aj pre náš trh a výroba jeho základnú verziu predáva za 399 EUR. Najdrahšia stojí 549 EUR.

Ak sa obzeráte po jedinečnom zariadení s maximálnym výkonom, Red Magic 3 môže byť dobrou voľbou.