Úvod Výrobcovia Xiaomi TIP DŇA: Najlepšie smart príslušenstvo? Toto svetlo od Xiaomi, ktoré budeš chcieť...

TIP DŇA: Najlepšie smart príslušenstvo? Toto svetlo od Xiaomi, ktoré budeš chcieť mať všade!

Teda minimálne ja. Ja ho určite chcem v každej izbe.

8

Za tých „pár“ rokov, ktoré sa venujem práci s technológiami som vyskúšal skutočne všetky možné smart aj menej smart zariadenia určené pre domácnosť. Väčšina z nich ako rýchlo prišla, tak aj, bohužiaľ, odišla. Ak by som si však mal vybrať jedno, ktoré na mne zanechalo veľký dojem a ktoré v mojom byte ostalo dodnes, bolo by to určite stropné svetlo od Xiaomi.

Možno to znie zvláštne – stropné svetlo od Xiaomi. Pri prvom pohľade možno, no treba si uvedomiť, že Xiaomi okrem smartfónov vyrába aj príslušenstvo, a práve zariadenia radu Yeelight patria nielen medzi najkvalitnejšie, ale aj najobľúbenejšie. Inak to nie je ani pri stropnom svetle (Yeelight JIAOYUE YLXD05YL).

Stropné svetlá od Xiaomi sa pýšia jednoduchou inštaláciou

Prečo si myslím, že sa vám bude páčiť

Stropné svetlo od Xiaomi sa inštaluje rovnako, ako každé iné, ktoré môžete kúpiť priamo na Slovensku. Stačí mu cez kábliky v strope nahodiť elektronické srdiečko a môžete svietiť. Svetlo začne okamžite reagovať na povely cez vypínač na stene, no k dispozícii je aj ovládač pre extrémne lenivých šikovných ľudí. (Pozn.: pre spárovanie pri zapnutom svetle na ovládači podržte tlačidlá OFF a M po dobu 10 sekúnd).

Okrem naozaj jednoduchej inštalácie, pri ktorej však treba navŕtať 2 diery (priemer 5 mm) som ostal prekvapený faktom, že za 54 eur dostávam svetlo, ktoré vyzerá fantasticky (môj osobný názor) a svieti ešte fantastickejšie. Za túto cenu sa alternatívy hľadajú naozaj ťažko.

Xiaomi svetlo prepojíte s ďalšími inteligentnými zariadeniami

Svetlo ponúka nastavenie teploty bielej farby, ktorá je inak naozaj kvalitná (95 CRI), aj zapnutie tzv. mesačného svetla, ktoré z tmavej izby hlavne v noci spraví miesto, kde nie je úplná tma. Ocenia to hlavne vaše ratolesti, ktoré sa boja zaspávať v tme. Aj keď, poznám aj pár dospelích jedincov, ktorí by to určite taktiež ocenili.

Samozrejmosťou je samozrejme odolnosť voči prachu a čo je pri svetle azda najdôležitejšie – 240 kvalitných LED svetielok, ktoré v izbe vyzdvihnú farby tak, ako mali skutočne vyzerať. Boli by ste prekvapení, koľko spraví kvalitné LED svetlo. Ja som si malým „wow“ momentom prešiel po zapnutí a verím, že si rovnakým momentom prejdete aj vy.

Poteší režim „Mesiac,“ ktorý stlmí intenzitu jasu

Nakoniec spomeniem ešte jednu z mnohých výhod – prepojenie s telefónom. Osobne túto možnosť nevyužívam, keďže predsa ide o svetlo, ktoré vypínam tak či tak vypínačom alebo ovládačom, no verím, že niekomu sa táto info zísť môže. Ak si do telefónu stiahnete aplikáciu Mi Home alebo Yeelight, budete svetlo vedieť ovládať aj cez telefón či tablet. Milá záležitosť, ktorá sa môže hodiť, hlavne ak v posteli zistíte, že ste v izbe, do ktorej vedie 10 náročných a únavných krokov, zabudli zhasnúť svetlo.

V niekoľkých verziách

Stropný Yeelight prichádza v niekoľkých „príchutiach“ podľa intenzity svetla, dizajnu a funkcií. Vybrať si môžete sami, no za mňa odporúčam presne túto verziu. Je overená, funguje bez problémov a nemenil by som ju ani za 100 klasických lustrov.

Xiaomi Yeelight je momentálne dostupné v zľave priamo z európskeho (DE) skladu obchodu TomTop. Ak si ho objednáte dnes, príde vám do pár dní. Obchod si za poštovné účtuje 6,88 €. Ďalšie poplatky (DPH, atď.) už neplatíte.