Úvod Výrobcovia Huawei Huawei P30 a P30 Pro na Slovensku získali veľkú aktualizáciu: Toto všetko...

Huawei P30 a P30 Pro na Slovensku získali veľkú aktualizáciu: Toto všetko prináša!

2

Spoločnosť Huawei spustila na Slovensku najnovšiu aktualizáciu užívateľskej nadstavby EMUI 9.1 pre prémiové modely P30 a P30 Pro. Verzia B153 je u nás dostupná od dnes, 9. mája a prináša okrem iného niekoľko zaujímavých noviniek.

Prelomové video funkcie

Úplnou novinkou je režim Dual View, ktorý umožňuje využívať dva zadné snímače na záznam rôznych videí naraz. V režime Dual-View môžete nasnímať ultra širokouhlý klip a zároveň záber so zoomom, pričom oba pohľady sa na displeji zobrazujú súčasne.

Už si nemusíte vyberať medzi panorámou a detailom.

Smartfón na to využíva kombináciu 40 Mpx hlavného snímača a 8 Mpx telefoto objektívu. Dual View tiež umožňuje vybrať si z dvojnásobného, trojnásobného a päťnásobného priblíženia. Funkcia je dostupná pre oba modely, P30 aj P30 Pro a aktivujete ju v menu fotoaparátu (Fotoaparát > Viac > Dvojité zobrazenie).

S videom súvisí aj ďalšia vychytávka – vylepšené highlighty. Video editor AI dokáže identifikovať tváre a automaticky vytvorí krátky zostrih tých najzaujímavejších momentov z uplynulých okamihov, čím šetrí čas na úpravu. Update pridáva nové efekty a námety vytvorené umelou inteligenciou.

Meranie objektov a ešte krajšie portréty

Majitelia vrcholného modelu P30 Pro môžu po novom využiť aj meranie objektov a vecí vďaka rozšírenej realite. Táto funkcia umožňuje meranie 2D a 3D rozmerov objektov pomocou ToF objektívu. Funkcia je k dispozícii ako samostatná aplikácia v menu.

Ďalšou špecialitou je aj vylepšený režim Portrét vo fotoaparáte, ktorý pridáva efekty rozmazania.

Či už vlastníte model P30, alebo vybavenejší P30 Pro, s novou aktualizáciou môžete telefonovať cez Wi-Fi. Táto novinka je integrovaná priamo do notifikačnej lišty, čo umožňuje jej rýchle spustenie. Update tiež prináša najnovší Google Security Patch z apríla 2019.