Úvod Výrobcovia Huawei Máme sa na čo tešiť: Huawei Mate 30 Pro ponúkne 55 W...

Máme sa na čo tešiť: Huawei Mate 30 Pro ponúkne 55 W nabíjanie, 5G a 6,7″ displej!

0
Huawei Mate 20 Pro

Do oficiálneho predstavenia nového vlajkového modelu Huawei Mate 30 Pro zostáva ešte veľa času. Napriek tomu sa v domovskej krajine výrobcu objavili prvé informácie, ktoré vypovedajú o jeho vlastnostiach.

Spoliehať sa na ne, samozrejme, zatiaľ netreba, no niektoré podrobnosti majú svoju logiku. Jedna z aktuálnych hviezd trhu menom P30 Pro nahradila prechádzajúcu generáciu úspešne. Mate 30 Pro by to mal zvládnuť tiež.

Huawei Mate 30 Pro

Po stránke dizajnu bude zadná strana zariadenia vyzerať rovnako ako tá pri stále aktuálnom Mate 20 Pro. Originálny dizajn so symetricky umiestneným foto modulom, ktorý pripomína varnú dosku, dostane jeden snímač obrazu navyše. LED blesk sa tak presunie presne do stredu zostavy.

Zatiaľ nie je jasné, akú foto zostavu Mate 30 Pro ponúkne. Hádať môžeme 10x priblíženie, širokouhlý senzor, ToF snímač a hlavný snímač obrazu s vysokou svetelnosťou a poriadnou dávkou megapixelov.

Pod kapotou sa má nachádzať nová 7nm sada Kirin 985, ktorá bude vyrobená pomocou technológie EUV (Extreme Ultraviolet Litography). Okrem tohto čipsetu sa bude v útrobách nachádzať modem Balong 5000. Mate 30 Pro tak bude dostupný aj v 5G verzii, nielen v 4G prevedení.

OLED obrazovka má narásť až na 6,71„, čo je skutočne dosť. Vďaka extrémne tenkým rámikom sa veľkosť zariadenia aspoň o niečo skoriguje. Otázkou zostáva, čo s 3D rozpoznávaním tváre. Rozmerné zárezy v obrazovke z vlajkovej triedy pomaly miznú.

mate 30 Pro
Len odhadovaný, potencionálny vzhľad Mate 30 Pro

Mate 30 Pro by mohol mať prednú kameru umiestnenú napríklad v malom otvore podobne, ako Galaxy S10. Snímač odtlačkov sa bude určite nachádzať pod obrazovkou. Skôr nás zaujíma, či pôjde stále o optickú technológiu, alebo si výrobca zabezpečí ultrazvukové riešenie.

Huawei Mate 30 Pro si aj z dôvodov štíhlej konštrukcie pravdepodobne zachová batériu s kapacitou 4 200 mAh. Novinkou ale má byť šialene rýchle 55 W nabíjanie. Reverzné bezdrôtové nabíjanie môže dostať výkon 10 W, čím by sa stalo určite použiteľnejším. Teda aspoň v porovnaní so súčasnou generáciou.

Radi by sme tiež počuli o novej verzii užívateľského prostredia EMUI, ktorému by svedčala zásadnejšia inovácia. Nič v tomto smere čínsky zdroj ale nespomína. Mate 30 Pro by mal byť predstavený niekedy v októbri alebo novembri.

Dovtedy sa ešte môže veľa vecí zmeniť, preto si radi počkáme na ďalšie „uniknuté“ informácie.