Úvod Výrobcovia Google Google zavádza automatické odstraňovanie údajov histórie polohy a aktivite na internete

Google zavádza automatické odstraňovanie údajov histórie polohy a aktivite na internete

0

Ako už možno viete, spoločnosť Google ukladá množstvo informácií o umiestnení a aktivite na internete a v aplikáciách, ktoré sa týkajú každého užívateľa jeho služieb. 

Tieto informácie sú nápomocné pri vyhľadávaní informácií, odporúčaniach a pri využívaní ďalších nástrojov Google. História polohy vám napríklad na časovej osi ukáže, ktoré miesta ste vo svojej minulosti navštívili. Stačí ak kliknete SEM a presvedčíte sa sami.

Ak však užívateľ nechce, aby sa tieto údaje zhromažďovali, ich ukladanie môže jednoducho vypnúť. Vo svojom účte Google stačí prejsť na položku Riadenie aktivity, kde sa všetky kategórie zaznamenávaných údajov nachádzajú.

vymazanie

Google ale prichádza s novým riešením, ktoré predstavuje vítaný kompromis. Teraz môžete ukladanie dát len vypnúť, alebo zapnúť. Iná voľba neexistuje. Google v najbližších týždňoch ale zavedie nové nastavenie automatického vymazávania údajov o umiestnení a aktivite na internete.

aktivita

Všetky zvolené informácie sa automaticky odstránia, ak sú staršie viac ako 3 alebo 18 mesiacov. Ako sme uviedli, nové nastavenie sa v našich účtoch Google objaví v priebehu nasledujúcich týždňov.

Čoskoro ho nájdete presne TU, zobrazené pri jednotlivých sekciách oddelenia riadenia aktivity.