Úvod Elektromobilita Elektromobil snov je tu: Z 0 % na 80 % sa nabije...

Elektromobil snov je tu: Z 0 % na 80 % sa nabije do 5 minút!

3

Elektromobily sa začínajú predierať do všetkých sfér automobilového priemyslu. Od najlacnejších „ľudových“ elektromobilov postupne spoznávame aj superšporty určené pre tých najbohatších zákazníkov. Jedným z takých je aj dielo pravnuka legendárneho Ferdinanda Porsche, ktorý ešte na autosalóne v Ženeve predstavil Piëch Mark Zero.

Anton Piëch spolu s podnikateľom Rea Stark Rajcicom však mnohé z detailov neprezradili. K odhaleniu kompletnej špecifikácie vozidla prišlo až teraz, vďaka čomu vieme, že sa potenciálni záujemcovia môžu tešiť na výkon 612 konských síl.

Piëch Mark Zero
Piëch Mark Zero

Postarajú sa o to tri elektromotory, každý s výkonom 150 kW. Z 0 km/h na 100 km/h sa Piëch Mark Zero rozbehne za 3,3 sekundy a akcelerovať bude až po 250 km/h.

Piëch Mark Zero
Piëch Mark Zero

Batéria s unikátnou technológiou

Piëch Mark Zero vo svojich útrobách schováva 70 kWh lítium-iónovú batériu s unikátnou architektúrou, ktorá v harmónii s rekuperačným systémom dokáže ponúknuť dojazd500 km. To ale nie je všetko. Batéria sa vďaka špeciálnej architektúre batériových článkov dokáže nabíjať extrémne rýchlo.

Piëch Mark Zero
Piëch Mark Zero

Nabíjanie by vďaka novému riešeniu malo trvať rovnako dlho, ako tankovanie. Na 80 % kapacity sa elektromobil dostane za 4 minúty a 40 sekúnd. Má to však háčik. Elektromobil musíte nabíjať rýchlonabíjačkou vyvinutou samotnou spoločnosťou.

Piëch Mark Zero
Piëch Mark Zero