Úvod Výrobcovia Xiaomi Čo všetko ponúkne Xiaomi Mi Band 4? Máme nové informácie!

Čo všetko ponúkne Xiaomi Mi Band 4? Máme nové informácie!

4

Spoločnosť Xiaomi je druhým najväčším výrobcom nositeľných gadgetov na svete, teda hneď za Apple. Čínsky výrobca už do sveta poslal vyše 10 miliónov kusov Mi Band 3, a to len v priebehu prvých siedmich mesiacov od jeho vydania.

Mnohí očakávajú, že podobne ako Mi Band 3, tak aj jeho nástupca, teda 4. generácia náramku, bude minimálne rovnako úspešná.

Ohľadom Mi Band 4 sa vedú rôzne debaty, keďže sme boli svedkami hneď niekoľkých únikov, ktoré obsahovali hojné množstvo informácií týkajúcich sa špecifikácií a funkcií. Aby toho však nebolo málo, máme tu raz a zas ďalší únik.

Farebný displej, väčšia batéria a Bluetooth 5.0

Najnovšie zistenia potvrdzujú, že Mi Band 4 skutočne príde s farebným displejom, kvôli ktorému sa spoločnosť rozhodla aj pre implementáciu väčšej batérie, a to o kapacite 135 mAh (Mi Band 3 ponúka 110 mAh batériu).

Novinkou je taktiež aj Bluetooth 5.0 pre lepšiu konektivitu naprieč viacerými zariadeniami. Hovoríme o naozaj výraznom pokroku oproti minulej (zatiaľ aktuálnej) verzii, ktorá disponuje verziou 4.2.

FOTO: Gizmochina

Dve verzie

Mi Band 4 dorazí hneď v dvoch verziách. Prvá, s NFC, ponesie označenie XMSH08HM, pričom štandardný model bez NFC dostal pomenovanie XMSH07HM. Okrem NFC však budú obdiva modely disponovať lepšou výdržou batérie, krajším displejom, výrazne vylepšeným dosahom, silnejšou konektivitou a taktiež aj Bluetooth 5.0. Okrem toho budú tieto náramky vybavené „vylepšeným“ systémom monitorovania tepu.

Približná cena

NFC verzia by mala stáť približne 499 CNY (64 eur), pričom cena za štandardnú verziu by sa mala pohybovať medzi 200 – 300 CNY (25,9 – 38,8 eur).