Úvod Novinky Android Android 10 Q už môžete vyskúšať na svojom Huawei Mate 20 Pro!

Android 10 Q už môžete vyskúšať na svojom Huawei Mate 20 Pro!

Vývojári sa môžu zaregistrovať do programu Android Q Developer Recruitment.

0
Huawei Mate 20 Pro

Spoločnosť Huawei oznámila štart globálneho testu systému Android 10 Q pre beta testerov, ktorý potrvá do 30. júna. Testovacia verzia najnovšieho vydania operačného systému pobeží na Huawei Mate 20 Pro a má prispieť k zlepšeniu kompatibility zariadenia s Android Q.

Vývojári sa môžu prihlásiť prostredníctvom mobilnej aplikácie Huawei’s Friendly User Test (FUT) na Huawei Mate 20 Pro. Po registrácii pod Huawei ID si môžu stiahnuť beta softvér cez Huawei OTA a v priebehu testovacieho obdobia budú vyzvaní k poskytnutiu spätnej väzby.

Android Q je v poradí desiatou verziou obľúbenej softvérovej platformy smartfónov. Najnovšie vydanie systému Android bolo navrhnuté s dôrazom na silnejšiu ochranu súkromia používateľov. Prináša nové mechanizmy zabezpečenia a ponúka podrobnejšie kontroly zdieľania údajov medzi operačným systémom a aplikáciami.

Android 10 Q prináša mnohé vylepšenia

Android Q zavádza nové obmedzenia prístupu k súborom, aby sa zabránilo zhromažďovaniu údajov medzi aplikáciami. Okrem toho aplikácie vyžadujú špeciálne povolenie na získanie prístupu k identifikátorom zariadenia, ktoré nie je možné resetovať. Zariadenia so systémom Android Q tiež štandardne prenášajú randomizované adresy MAC. Väčšina aplikácií stráca prístup k schránkam používateľov v systéme Android Q, čím sa eliminuje ďalšia možnosť potenciálneho úniku citlivých údajov.

Huawei v posledných rokoch úzko spolupracuje so spoločnosťou Google, aby zlepšil platformu Android a podelil sa o svoje skúsenosti v oblasti bezpečnosti a optimalizácie výkonu. Spätná väzba, ktorú Huawei prijme od vývojárov zúčastňujúcich sa na teste beta verzie Android Q, bude odovzdaná spoločnosti Google za účelom urýchlenia vývoja softvéru.