Úvod Výrobcovia Xiaomi Je to potvrdené: Xiaomi Redmi s výkonným čipsetom Snapdragon 855 príde čoskoro

Je to potvrdené: Xiaomi Redmi s výkonným čipsetom Snapdragon 855 príde čoskoro

0

Aj keď už je Redmi samostatnou značkou, stále je úzko spojená s materskou spoločnosťou Xiaomi. Cenovo dostupné zariadenia s výkonom strednej a vyššej strednej triedy konečne doplní poriadna vlajková loď.

Prvé neoficiálne informácie sa o tomto zariadení objavili ešte vo februári. Momentálne sú ale potvrdené, a to priamo riaditeľom pre dcérsku značku Redmi Lu Weibingom.

Podľa neho bude nová vlajková loď dostupná „už čoskoro“ a poháňať ju bude najvýkonnejší kus kremíka z dielne Qualcommu – Snapdragon 855. Pôvodne sa špekulovalo, že vlajková loď bude mať prednú kameru umiestnenú do výsuvnej časti.

Tento konštrukčný detail ale riaditeľ spoločnosti nepriamo vyvrátil. Novinka má prísť s vlastným dizajnom, ktorý bude odlišný od súčasnej ponuky zariadení Redmi. Riaditeľ už skôr zdôraznil, že značka Redmi reprezentuje vysokú hodnotu za vynaložené prostriedky.

xiaomi
Model Note 7 – zatiaľ posledný smartfón strednej triedy značky Redmi, ktorý sa oficiálne predáva aj u nás.

Podľa neho nemá byť elektronika luxusom a nemienia využívať vyššiu cenu pre zdôraznenie kvality svojich produktov. Aj keď šéf značky nespresnil dátum predstavenia, predpokladáme, že k nemu dôjde na budúci mesiac.

V priebehu mája má byť totižto predstavený OnePlus 7, ktorý je s pojmom cenovo dostupného vlajkového modelu spájaný asi načastejšie. Novinka od Redmi mu môže podkúriť, ak sa včas dostane na európsky, resp. medzinárodný trh.

Ak si chcete v blízkej dobe zaobstarať lepší, no nie extra drahý smartfón, na tieto dve očakávané novinky by sme si počkali.