Úvod Výrobcovia Samsung Toto zrejme ponúkne Samsung Galaxy A90 s výsuvným fotoaparátom!

Toto zrejme ponúkne Samsung Galaxy A90 s výsuvným fotoaparátom!

Najšialenejší Samsung smartfón za posledné roky? Je to celkom možné!

0

Vyzerá to tak, že dizajnéri Samsungu dostali voľnú ruku a navrhli šialené zariadenie, ktoré bude podľa dostupných schém a vizualizácií určené prevažne pre mladšiu časť populácie. Dnes tu vďaka čínskym zdrojom máme špecifikácie Samsung Galaxy A90.

Samsung sa už istú dobu pokúša zatraktívniť portfólio mid-range zariadení, ktoré predáva pod označením Galaxy A. Najnovším prírastkom má byť model Galaxy A90, ktorý so sebou prinesie niekoľko zaujímavých riešení, medzi ktorými je aj výsuvný fotoaparát. Vďaka nemu sa budeme vôbec prvýkrát pozerať na zariadenie od Samsung s absolútne tenučkými rámikmi.

Samsung Galaxy A90
Koncept Samsung Galaxy A90

Samsung Galaxy A90: Špecifikácia

Samsung Galaxy A90 má ponúknuť procesor Snapdragon 7150 a 6,7-palcový Full HD+ (2 400 x 1 080) OLED displej bez rámikov. Súčasťou dizajnu zariadenia je aj odobratie reproduktoru pre hovory, ktorý nahradí vibrujúci displej šíriaci zvuk. Podobné riešenie môžeme vidieť aj pri Huawei P30 Pro.

Azda najväčším lákadlom Galaxy A90 však budú fotoaparáty. Zadnú stranu budú zdobiť hneď tri kúsky. Hlavný senzor ponúkne 48 Mpx rozlíšenie a clonu f/2.0, chýbať nebude ani 8 Mpx telefoto senzor s clonou f/2.4 a ukáže sa aj ToF (Time of Flight) senzor s clonou f/1.2, ktorý Samsung využije pre mapovanie hĺbky záberu.

https://www.youtube.com/watch?v=SJuCcewDUOo

Tu sa dostávame k tomu šialenejšiemu dizajnu, ktorý sme spomenuli na začiatku. Fotoaparáty sú údajne uložené vo výsuvnej konštrukcii. Samotný modul snímačov sa pritom dokáže otáčať o 180 stupňov, vďaka čomu zadné fotoaparáty slúžia aj ako predné fotoaparáty.

Samsung Galaxy A90 bude vážiť 219 gramov (bude ťažší než bežné zariadenia), merať bude 76,5 x 165 x 9 mm a ponúkne 3 700 mAh batériu, ktorú nabijete výkonom 25 W. Z 0 % na 100 % sa tak dostane rýchlejšie než Galaxy S10.

Nakoniec ešte upozorníme, že tieto informácie sa stanú overenými až vtedy, keď dôjde k samotnému predstaveniu, ktoré je naplánované na 10. apríl.