Úvod Aplikácie Chcete aj vy tmavý režim v Chrome pre Android? Takto si ho...

Chcete aj vy tmavý režim v Chrome pre Android? Takto si ho aktivujete!

2

Do tmavých farieb užívateľského prostredia sa pomaly prezlieka aj prehliadač Chrome, ktorý sa tak postavil k mnohým ďalším aplikáciám s touto vymoženosťou. Výnimkou už nie je ani mobilná verzia.

Chrome pre Android obsahuje Dark Mode – tmavý režim užívateľského prostredia vo verzii aplikácie 74.0.3729.112. Ide o štandardnú stabilnú verziu, ktorú používajú v týchto chvíľach mnohí z vás.

Tmavý režim ale musíte napriek tmu aktivovať trochu zložitejšou, aj keď absolútne zvládnuteľnou cestou. Do adresného riadka skopírujte a vložte tento text chrome://flags/#enable-android-night-mode.

chrome pre android

Otvorte hneď prvé kontextové menu a zvoľte Enabled, čím funkciu zobrazenia povolíte. Tlačidlom v spodnej časti rozhrania reštartuje prehliadač. Následne by sme mali nájsť v štandardných nastaveniach prehliadača položku Dark Mode. Aktivujte ju.

dark mode

Chrome pre Android sa razom odeje do tmavého motívu, ktorý je medzi užívateľmi čoraz obľúbenejší. Režim ale nie je úplne dokonalý. Farby sú tmavé, nie čierne. OLED eufória sa tak úplne nekoná. Okrem toho, tmavé farby využíva iba prostredie prehliadača. Obsah webových stránok prehliadač nekonvertuje.

dark mode

Čierny text na bielom pozadí, na aký sme z webových stránok zvyknutí, sa bude zobrazovať aj naďalej. Do budúcnosti tak môžeme počítať s ďalšími vylepšeniami. Tmavý režim obdržal aj Chrome 74 – nová verzia určená pre Windows 10.

Podrobnosti o tejto inovácií nájdete TU.