Úvod Výrobcovia Sony Sony Xperia XA2 a XA2 Ultra získavajú aktualizáciu na Android 9 Pie

Sony Xperia XA2 a XA2 Ultra získavajú aktualizáciu na Android 9 Pie

1
Sony-Xperia-XA2
© Sony

Sony Xperia XA2 a XA2 Ultra boli predstavené ešte vo februári minulého roka a na trh prišli s operačným systémom Android Oreo. Výrobca neskôr pripravil aktualizáciu, ktorá sa začiatkom tohto roka objavila v Rusku.

Príchod Android 9.0 Pie bol určite vítaný, no výrobca distribúciu prerušil. Takmer 1 GB veľký softvérový balíček niektoré zariadenia znefunkčnil. Výrobca medzičasom aktualizáciu upravil a dnes sa začína opäť šíriť.

Firmvér s označením 50.2.A.0.352 zaznamenali užívatelia z ázijských regiónov. Po skúsenostiach s predchádzajúcimi aktualizáciami japonského Sony sa dá predpokladať, že si nový systém v krátkom čase nájde cestu aj do ostatných regiónov sveta.

sony xperia XA2

Aj keď smartfóny od Sony predajným rebríčkom zrovna nekraľujú, používa ich nezanedbateľná časť populácie. Aktualizácia prináša vylepšenia v oblasti stability a bezpečnosti. Zmeny sa udiali aj v užívateľskom prostredí.

Nová je aplikácia pre fotoaparát, vzhľad upozornení alebo prvky zobrazujúce úroveň a zmenu hlasitosti zvonenia a zvukov multimédií.