Úvod Zariadenia Smartphony Cenovo dostupného smartfónu Realme sa dočkáme aj v Európe, prezradil riaditeľ

Cenovo dostupného smartfónu Realme sa dočkáme aj v Európe, prezradil riaditeľ

0

Realme je ďalšou z niekoľkých značiek pôvodom z Číny, ktorá svoje schopnosti preukazuje v kategórii cenovo dostupných smartfónov. Dcérska značka Oppo sa v roku 2018 osamostatnila.

Značka Realme pôsobí na trhu veľmi krátko a v portfóliu má zatiaľ len málo zariadení. Úspech žne hlavne na indickom trhu, ktorý je pre moderných, no cenovo prijateľných technológiách hladný.

Realme je dôstojnou konkurenciou pre produkty značiek Xiaomi, Honor ale aj ďalších. Spoločnosť sa sústreďuje na tvorbu zariadení v cenovej hladine 100 – 300 amerických dolárov.

Riaditeľ spoločnosti Madhav Sheth v rozhovore pre server GSM Arena prezradil pár zaujímavých náležitostí. V prvom rade vyzdvihneme skorú expanziu do Európy, ktorá by mala nastať ešte v aktuálnom prvom polroku 2019.

Realme sa nebude spoliehať na maloobchodné partnerstvá. Zariadenia chce predávať prostredníctvom vlastných online stránok. Totožným spôsobom predáva smartfóny aj značka OnePlus, ktorá patrí spolu s Realme do rovnakej vlastníckej skupiny BBK Electronics.

realme
Realme 3 Pro – najnovší model značky s čipsetom Snapdragon 710, FHD+ IPS LCD displejom, 4045 mAh batériou a dvojitým 16 Mpx fotoaparátom.

Okrem tento výrobca plánuje rozšíriť portfólio o príslušenstvo, teda kryty, slúchadlá a ďalšie doplnky, po ktorých majitelia smartfónov zvyknú siahať. Riaditeľ ďalej prezradil, že pre všetky zariadenia garantuje pravidelné bezpečnostné aktualizácie po dobu dvoch rokov.

Všetky existujúce modely získajú aktualizáciu na Android 9 Pie ešte v tomto polroku a najnovší model Realme 3 Pro dostane aj Android 10 Q Beta. Zaradí sa tak medzi pár vybraných zariadení.

Madhav Sheth tiež uviedol, že 30 percent ich zákazníkov k nim prešlo zo smartfónov značky Samsung a 40 percent zo zariadení značky Xiaomi.

Má Realme šancu zaujať európskych zákazníkov? Časť určite. Konkurencia v cenovo dostupnej triede je ale veľká a jednoduché to nebude. Príchod na európsky trh budeme v každom prípade sledovať.