Úvod Zariadenia Samsung Galaxy Tab S4 získava aktualizáciu na Android 9 Pie a One...

Samsung Galaxy Tab S4 získava aktualizáciu na Android 9 Pie a One UI

0

Vlajkový tablet spoločnosti Samsung menom Galaxy Tab S4 začína dostávať dôležitú aktualizáciu na operačný systém Android 9 Pie, ktorého súčasťou je marcová bezpečnostná záplata a nové užívateľské prostredie One UI.

Samsung Galaxy Tab S4 začína dostávať aktualizáciu v Európe, konkrétne vo Francúzsku, vyplýva z vlákna na XDA fóre. Súčasťou nového prostredia One UI vo verzii 1.1 je tiež tmavý motív a napríklad nástroj pre sledovanie tzv. digitálnej rovnováhy, teda správa času používania zariadenia.

Výkonný tablet so zameraním na multimédiá a produktivitu bol uvedený na trh ešte v auguste minulého roka s OS Android 8.1 Oreo. Najnovšia aktualizácia je tak rozhodne vítaná. V ďalekej budúcnosti by mal tablet dostať tiež update na Android 10 Q, a to v rámci dvojročného inovačného cyklu.

Android 9 Pie
Samsung Galaxy Tab S4

Aktualizácia sa šíri v dávkach, čiže môže ešte nejaký čas potrvať, kým sa ohlási vo vašom zariadení. Trvať by to ale nemalo dlho.

Samsung Galaxy S7

Je pomerne veľká šanca, že aktualizáciu s novým užívateľským prostredím One UI založenom na Android 9 Pie dostane aj Samsung Galaxy S7 z roku 2016.

Aj keď výrobca o takejto podpore nikdy nehovoril, registrácia na stránkach organizácie Wi-Fi Alliance hovorí, že sa jej vlastníci tohto zariadenia môžu dočkať. Samsung najnovší softvér zrejme iba testuje a ak nebude s výsledkami spokojný, aktualizácia sa nemusí objaviť vôbec.

galaxy S7

Aj keď testovanie prebehne úspešne, ešte nejaký čas potrvá, kým bude pre Galaxy S7 dostupná. Na aktualizáciu by sme sa teda úplne nespoliehali, no pre majiteľov vlajkovej triedy z roku 2016 by bola určite veľkým potešením. Minimálne kvôli novému a podstatne intuitívnejšiemu prostrediu One UI.

Budeme držať palce.