Samsung Galaxy S10+ je nová vlajková loď juhokórejského giganta, ktorý ňou oslavuje 10. výročie Android smartfónov. Samsung si tento rok pripravil skutočne špičkové zariadenie, ktoré kombinuje to najlepšie, čo momentálne reprezentuje mobilný trh.

Ak sa momentálne rozhodujete, ktorý top model si vybrať, máme pre vás malú pomôcku. V päťdielnom seriáli sa vám pokúsime predstaviť najsilnejšie stránky Galaxy S10+, ktoré sú hlavnými piliermi pri rozhodovaní sa o tom, či sa oplatí kúpiť alebo nie.

Samsung Galaxy S10+: Pevná a odolná konštrukcia

Do konštrukcie Galaxy S10+ som „zahryzol“ už v minulom článku, v ktorom som sa venoval displeju, pri ktorom by som rád začal aj dnes. Displej je totiž chránený poriadne tvrdou vrstvou skla Corning Gorilla Glass 6. Ochranné sklo bolo navrhnuté tak, aby zvládlo to, čo ohľadom odolnosti trápi majiteľov smartfónov najviac – vydržať pád na zem.

Pri laboratórnych testoch bolo totiž zistené, že Gorilla Glass 6, ktorým je Galaxy S10+ vybavený, v priemere vydrží až 15 pádov na zemvýšky 1 metra. Práve 1 meter (zhruba výška vrecka) je najčastejšia výška, z ktorej nám padajú telefóny. Je dobré vedieť, že prémiový telefón je vybavený aj prémiovou odolnosťou.

Zvyšok zariadenia je už tradične tvorený odolným rámom z hliníka, ktorý na pocit pôsobí takmer ako sklo. Je však určite kov, čo preveril aj známy YouTuber Zack Nelson (JerryRigEverything).

Samsung Galaxy S10+: Odolný voči živlom

Samsung pred niekoľkými rokmi ako jeden z prvých výrobcov vybavil svoju vlajkovú loď odolnosťou voči vode a prachu. To isté môžete čakať aj pri najnovšom Galaxy S10+, ktorého vnútro je vďaka gumenej izolácii portov a odolnému lepidlu veľmi dobre chránené pred vniknutím tekutín alebo prachu. Vďaka certifikácii IP68 ho môžete ponoriť do vody hlbokej 1 meter až po dobu 30 minút. Rýchla fotka z bazéna mu tak nerobí žiaden problém.

Nakoniec spomeniem ešte jeho fyzickú veľkosť a váhu, keďže to môže zohrať rolu pri výbere nového smartfónu. S10+ meria 157,6 x 74,1 x 7,8 mm a váži 175 gramov. Z našich subjektívnych pocitov je práve hranica medzi 150 a 200 gramami tzv. „sweetspot,“ teda „trefa do čierneho“. Telefón nie je ani ľahký, ani ťažký, čo oceníte hlavne pri nosení vo vrecku a samotnom zaobchádzaní so zariadením.

Samsung Galaxy S10+: Veľký medzigeneračný skok

V porovnaní s minulým ročníkom v podaní Galaxy S9 a S9+ je pri S10+ mierne iný aj dizajn. Samsung sa skutočne posnažil a pripravil niekoľko farebných prevedení, ktoré naživo pôsobia takmer ako šperk. Skutočne, dať na tak krásny telefón kryt by mal byť zločin.

Zhrňme si to teda do jednej – dvoch viet. Samsung Galaxy S10+ je postavený ako tank. Jeho konštrukcia je odzrkadlením desaťročnej praxe v príprave smartfónov. Jediným tŕnikom v oku môže byť rozloženie fyzických tlačidiel (tlačidlo pre zapnutie je príliš vysoko), no popravde, na to som si zvykol po prvých pár hodinách.

Kvalitu spracovania sme preto zaradili medzi TOP dôvody, prečo sa oplatí vybrať si práve Galaxy S10+.

Tento článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Samsung Electronics Czech & Slovak.