Úvod Operátori O2 Sajfova pokuta za streamovanie má oveľa hlbší význam, než sme predpokladali

Sajfova pokuta za streamovanie má oveľa hlbší význam, než sme predpokladali

3

Ako ste možno zachytili, známy moderátor jedného zo slovenských rádií Matej „Sajfa“ Cifra pred pár dňami vyfasoval od polície pokutu za používanie mobilného zariadenia počas šoférovania. 

Ako dnes na tlačovej konferencii operátora O2 vysvitlo, nešlo o náhodu. Sajfa sa stal totižto hlavným ambasádorom kampane Nebuď pirát, ktorá je súčasťou iniciatívy Dátuj zodpovedne.

Tá má za cieľ upozorňovať a motivovať verejnosť k zodpovednému používaniu mobilných telefónov a dát pre online pripojenie.

sajfa
Foto: Marek Urban

Pokuta pre Sajfu tak prirodzeným a vzhľadom na reakcie v online priestore aj úspešným spôsobom poukázala na dôležitosť dodržiavania pravidiel cestnej premávky.

Iniciatívu Dátuj zodpovedne reprezentuje viacero známych tvárí, ktoré na riziká spojené s používaním mobilov počas jazdy upozorňujú. Všetky zapojené osobnosti a ich reakcie nájdete v tomto odkaze.

Jazdi zodpovedne a získaj 1 GB dát mesačne

Operátor O2 si pre svojich zákazníkov jazdiacich zodpovedne zároveň pripravil zaujímavú odmenu. Získať môžu 1 GB dát, a to úplne bezplatne. V aplikácii O2 Extra výhody teraz nájdete bezplatnú navigáciu Sygic, ktorá vás za bezpečnú jazdu odmení.

Je to jednoduché – stačí počas šoférovania nepoužívať svoj smartfón.

Pre získanie 1 GB dát musíte absolvovať za mesiac aspoň 10 jázd a odjazdiť minimálne 150 kilometrov. Každú vašu jazdu aplikácia ohodnotí a ak dosiahnete výsledné skóre vyššie ako 80 bodov, 1 GB dát je váš.

navigacia

Aplikáciu O2 Extra výhody nájdete v obchode Google Play (TU) a v iOS App Store (TU). Pamätajte, že ak používate telefón za volantom, ohrozujete tým nielen seba, ale aj ostatných. Stačí len veľmi malá nepozornosť na to, aby sa stalo niečo, čo môžete do konca života ľutovať.

Jazdite preto zodpovedne a upozornite na to aj svoju rodinu a blízkych. Ďalšie informácie o iniciatíve Dátuj zodpovedne nájdete TU, na stránke operátora O2.