Úvod Výrobcovia Google Dočkáme sa lacnejšieho smartfónu: Google Pixel 3a by mal byť predstavený v...

Dočkáme sa lacnejšieho smartfónu: Google Pixel 3a by mal byť predstavený v polovici roka

0
Google Pixel 2
Google Pixel 2

Prvé informácie o dostupnejšom referenčnom smartfóne z dielne spoločnosti Google sa objavili ešte v januári tohto roka. Najnovšie si môžeme byť takmer istí, že Google Pixel 3a bude skutočne existovať. 

Najnovšie smartfóny Google Pixel 3 nie sú zrovna lacné, čo vyplýva z ich vlajkového a taktiež značkového charakteru. Užívateľom s tesnejším rozpočtom, ktorí bažia po výsostne čistom operačnom systéme a výnimočnom fotoaparáte s podpisom Google, mal vyhovieť Google Pixel 3 Lite.

Nakoniec bude novinka známa pod označením Google Pixel 3a.

Výrobca daný model uviedol na stránkach svojho oficiálneho obchodu, odkiaľ po chvíli zmizol. Či išlo o náhodu, chybu alebo zámer je nateraz jedno. Novinka má byť uvedená na trh v polovici roka 2019.

google pixel 3a
Foto: 9to5google.com

Januárové správy o predstavení na konferencii Google I/O sa tak zrejme definitívne potvrdia. Výročná konferencia Google, ktorá bude prebiehať od 7. do 9. mája, je zameraná hlavne na softvérové produkty. Nejaký ten hardvér ale vždy radi uvidíme. Verejnú premiéru si tak neodbije iba nový Android Q.

google pixel 3a
Takto by mal vyzerať dostupnejší Google Pixel 3a

Google Pixel 3a možno nebude sám a spoločnosť mu spraví rozmernejší Google Pixel 3a XL. Jeden môže mať 5,6-palcovú obrazovku, ten druhý 6,0-palcový displej. Spomína sa tiež 4 GB operačná pamäť alebo rozlíšenia 1080 x 2220 px. a 1080 x 2160 px.

O tom, koľko by mohli nové zariadenia stáť, môžeme zatiaľ iba špekulovať.