Úvod Huawei Huawei P30 Pro Huawei opäť ničí konkurenciu: P30 Pro má najlepší fotoaparát!

Huawei opäť ničí konkurenciu: P30 Pro má najlepší fotoaparát!

0

Prestížny rebríček, kde sú umiestnené smartfóny s najlepšími fotoaparátmi, má nového kráľa. Prvá priečka totiž po novom patrí len včera predstavenému kúsku P30 Pro, ktorý z nej vytlačil minuloročný Mate 20 Pro. Spoločnosť Huawei tak obsadila všetky tri miesta. Prvé, druhé a aj tretie.

Na treťom sa nachádza tiež minuloročný model Huawei P20 Pro, ktorý doslova predbehol svoju dobu. Už pred rokom mu odborníci z webu DxOMark udelili 109 bodov, čo je ešte aj dnes poriadne veľa. Predovšetkým vtedy, keď zohľadníme bodovanie tohtoročného high-end esa z dielne spoločnosti Samsung. Galaxy S10+ totiž dostal taký istý počet.

P30 Pro je na tom lepšie o 3 body, pretože mu na konte svieti zatiaľ bezkonkurenčných 112 bodov. Týka sa to ale iba hlavného fotoaparátu. Selfie má vlastné hodnotenie, kde momentálne kraľuje spomínaná vlajková loď od konkurencie.

Čo sa odborníkom páčilo?

Z výsledkov odborného testu na renomovanom webe DxOMark vyplýva, že Huawei P30 Pro vyniká predovšetkým vďaka špičkovému priblíženiu záberu. Výrobca siahol po nezvyčajnej hardvérovej zostave, ktorá otvorila dvere až 10x zoomu s veľmi malou stratou kvality. A práve tento inovatívny systém patrí medzi hlavné konkurenčné výhody čerstvej novinky z Číny.

Odborníci ale chvália i bohaté množstvo zachytených detailov, skvelú expozíciu, veľmi rýchly aj presný autofocus alebo fotografovanie pri používaní LED blesku. Smartfón vás navyše nesklame ani po západe slnka, kedy vie podať podobne dobré výsledky ako počas dňa.

Čo sa týka nedostatkov, tak medzi tými svieti neprirodzené vykresľovanie modrej oblohy či hneď niekoľko obrazových artefaktov.

Video

Ak tu niekoho zaujímajú aj videá, bude potom podobne spokojný ako ten, koho zaujímajú fotografie. 97 bodov hovorí za všetko. Nejde síce o nič výnimočné, no na tom v tomto prípade ani nezáleží.

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro (FOTO Lukáš Zachar)

Kamera na zadnej strane Huawei P30 Pro dokáže natočiť poctivo stabilizované video zábery s presne vyváženou bielou farbou a skvele vykreslenými farbami. Nesklame vás ale ani pohotovo fungujúce automatické ostrenie, ktoré vie poskytnúť dobré sledovanie vybraného objektu.

A naopak, treba počítať so zlou kvalitou pri natáčaní v prostredí so zlými svetelnými podmienkami. Za zmienku tu stojí predovšetkým silný šum a nestabilita expozície či vyváženia bielej.