Úvod Huawei Huawei P20 Pro Huawei P30 Pro a 10x zoom: Ako vyzerá zvnútra?

Huawei P30 Pro a 10x zoom: Ako vyzerá zvnútra?

1

Tak ako pri minuloročných vlajkových lodiach série Huawei P, aj pri tých tohtoročných je kľúčovým prvkom pokročilý fotoaparát. Tento rok výrobca navyše pridal modul umožňujúci 10-násobné priblíženie obrazu s minimálnou stratou kvality. 

Huawei P30 Pro má skutočne poriadny zoom, o čom ste sa už asi presvedčili. Sociálne siete medzičasom zaplavilo množstvo fotografií a porovnaní, ktoré schopnosti priblíženia demonštrujú. Naše si môžete pozrieť TU.

Prepracovaný optický systém fotoaparátu modelu P30 Pro je vďaka svojej konštrukcii prirovnávaný k periskopu, a to oprávnene. Optika pre priblíženie a snímač obrazu sú v zariadení uložené pozdĺžne. Celý modul zaberá pomerne veľa miesta a pre inžinierov musel byť konštrukčnou výzvou.

snimac
Časť systému je viditeľná aj zvonku.

Optický systém je podobný tým, ktoré môžeme nájsť v bežných zrkadlovkách. Aj keď v oveľa zmenšenom meradle, samozrejme. Huawei P30 Pro pedantne rozobral populárny autor JerryRigEverything.

Ten je známy hlavne drsnými testami kvality, v ktorých do zariadení reže nožom, opaľuje ich zapaľovačom a pokúša sa ich doslova zlomiť na polovicu, čím preveruje tuhosť ich konštrukcie.

P30 Pro takýmto testom prešiel, no v tomto prípade skôr odporúčame práve video z demontáže.

Útroby smartfónu sú viac ako zaujímavé. Pitve fotoaparátu sa Zack Nelson venuje na konci videa, za pozretie však stojí celé. Pripájame aj video z nešetrného testovania.