Úvod Výrobcovia Huawei Huawei P30 Lite: Na čo sa môžeme tešiť pri odľahčenej verzii?

Huawei P30 Lite: Na čo sa môžeme tešiť pri odľahčenej verzii?

0

Popri lesknúcich sa vlajkových foto smartfónoch Huawei P30 a P30 Pro netreba zabúdať ani na tretieho najmenšieho súrodenca z čerstvo predstavenej rodiny nových zariadení menom Huawei P30 Lite.

Huawei P30 Lite bol minulý týždeň predstavený pre filipínsky trh a momentálne sa upozornenie na jeho existenciu dostáva do ďalších krajín. Kým v predchádzajúcich rokoch bola Lite verzia vlajkových modelov predstavená ešte pred veľkou tlačovou udalosťou, tento rok to je naopak.

Informácie o novinke boli vďaka čínskej sociálnej sieti známe už skôr.

huawei p30 Lite

Huawei P30 Lite má displej bez zakrivených okrajov, ktorý obkolesujú tenké rámiky, hrubšia brada a malý zárez v hornej časti obrazovky, ktorý poňal 32 Mpx selfie kameru so svetelnosťou f/2.0 a HDR režimom.

Obrazovka samotná má uhlopriečku 6,15″, rozlíšenie 2321 x 1080 pixelov a zaberá takmer 85 percent z prednej plochy zariadenia. Vyrobená bola IPS LCD technológiou. Očakávaný bol výkon (vyššej) strednej triedy, ktorý dávkuje Kirin 710 spolu so 4/6 GB operačnou pamäťou a 64/128 GB úložiskom (v závislosti od konkrétneho trhu).

huawei p30 Lite

Áno, aj Huawei P30 Lite kladie dôraz na fotografické schopnosti. Vzhľadom na svoju kategorizáciu je foto výbava viac ako len dobrá. Hlavný snímač obrazu má rozlíšenie 24 Mpx a svetelnosť f/1.8. Krajinkám a kreatívnym záberom padne vhod 8 Mpx senzor so svetelnosťou f/2.4 a 120-stupňovým zorným poľom. Trio je zakončené technickým 2 Mpx snímačom pre zachytenie hĺbky ostrosti.

huawei p30 Lite

Vytknúť sa zatiaľ nedá ani 18W rýchle nabíjanie batérie s kapacitou 3340 mAh. Na zadnej strane nájdeme snímač odtlačkov, nechýba 3,5 mm audio rozhranie alebo operačný systém Android 9.0 Pie s UI EMUI 9.

Na oficiálnu európsku cenu, resp. cenu určenú priamo pre náš trh, v tejto chvíli čakáme. Hneď, ako ju od výrobcu obdržíme, článok aktualizujeme. Základná verzia so 4 GB RAM a 64 GB ROM sa na niektorých trhoch začala predávať za cenu 369 USD.

Huawei P30 Lite si tak udrží status dobre vybaveného a cenovo dostupného smartfónu.