Úvod Aplikácie Google Play zmení dizajn: Takto bude vyzerať obchod s aplikáciami!

Google Play zmení dizajn: Takto bude vyzerať obchod s aplikáciami!

0
google play

Material design si už v minulosti našiel cestu do Gmailu pre Android a taktiež aj Google Drive. Teraz je na rade Play Store.

Nový dizajn dorazí do Play Store spolu s verziou 14.5.52. Portálu 9to5google sa podarilo dostať ku kódom, vďaka ktorým dokáže vyzistiť, ako približne bude prerobený obchod vyzerať.

Spodný panel a hudba

V novom obchode si môžeme všimnúť hneď jednej podstatnej zmeny, a to spodnej lišty, na ktorej nájdeme tlačidlá Home (Domov), Games (Hry), Movies & TV (Filmy a TV) a Books (Knihy). Keď prejdete do jednej z uvedených sekcií, tlačidlo sa zafarbí zelenou, červenou, modrou alebo farbou.

Čo sa týka hudby, k tej sa zo spodnej lišty síce nedostanete, no v aplikácii môžete po novom nájsť tlačidlo Browse music (Prehľadávať hudbu), kde si môžete vaše obľúbené skladby bez problémov vyhľadať.

Vyhľadávanie a inštalácia

Na samom vrchu aplikácie sa nachádza vyhľadávací panel so zaoblenými hranami a pôsobivým tieňovým efektom. Zmeny sa dočkal dokonca aj typ písma na kartách s informáciami o vybraných aplikáciach (Google Sans) či inštalačný panel, ktorý je po novom širší a oblejší. Postup samotnej inštalácie sa už nezobrazuje ako plochý zaplňujúci sa panel, ale ako načítajúci sa obrys ikony danej aplikácie.

FOTO: 9to5Google
FOTO: 9to5Google

Kategórie

Čo sa týka kategórií, pod ktoré vybraná aplikácia spadá, tie odteraz nájdeme umiestnené pod snímkami a popisom. V sekcii My apps & games (Moje aplikácie a hry) môžeme nájsť nové karty, kde jednotlivé oddelenia ako Updates (Aktualizácie) či Installed (Nainštalované) už nie sú umiestnené vo vrchnej časti obrazovky. Jednotlivé položky už naďalej nie sú oddeľované svetlosivými čiarami a novinkou je taktiež aj sekcia Permissions (Oprávnenia).

Stále vo vývoji

Material design pre Play Store je však ešte stále vo vývoji, takže každú jednu snímku treba brať s aspoň menšou rezervou, keďže sa toho môže ešte mnoho zmeniť.