Úvod Výrobcovia Samsung Máme očakávať aj menšiu verziu Samsung Galaxy Note 10? Špekulácie odhaľujú Galaxy...

Máme očakávať aj menšiu verziu Samsung Galaxy Note 10? Špekulácie odhaľujú Galaxy Note 10e

0
Koncept Galaxy Note 10 od: PhoneArena

Ak by sme si mali vybrať obľúbený rad smartfónov, pri Samsungu by to boli jednoznačne zariadenia radu Note. Smartfón so stylusom, ktorý ponúka pokročilé funkcie, to je niečo, čo neponúka ktorýkoľvek výrobca. Galaxy Note 10 má vraj v rukáve schovaný ďalší trik.

Tento rok má byť pre rad Galaxy Note špeciálny. Samsung totiž plánuje niekoľko dizajnových zmien a dokonca aj niekoľko veľkostí, čo by bolo vôbec prvýkrát pri telefónoch so stylusom S Pen.

K rozhodnutiu mal Samsung podľa kórejských zdrojov pristúpiť po tom, ako zbadal úspech menšieho modelu z radu Galaxy S – Galaxy S10e. Klasická „veľká“ verzia Galaxy Note 10 má ponúknuť gigantický 6,7-palcový Quad HD panel, ktorý sme mohli vidieť už pri Galaxy S10 5G.

samsung
Koncept Galaxy Note 10 od: PhoneArena

Ľudia vraj chcú menšie smartfóny

Vyzerá to tak, že o menšie smartfóny má záujem čoraz väčší počet zákazníkov, čo si konečne všimli aj výrobcovia. Samsung mal podľa všetkého organizovať niekoľko prieskumov naprieč Európou, ktoré mu túto hypotézu potvrdili.

Juhokórejská spoločnosť má tak okrem 6,7-palcového monštra predstaviť aj menší model. S akou uhlopriečkou príde nateraz ostáva záhadou. Ak by sme si však mali tipnúť, stavili by sme na 6,4-palcový panel, ktorý Samsung využíva pri Galaxy S10+.

Foto: Phone Arena

Nové smartfóny sa rok čo rok zväčšujú, čo začína byť problém aj pri dizajnoch, ktoré nemajú takmer žiadne rámiky. Stačí sa pozrieť na Galaxy S10 5G, ktorý je široký 77,1 mmvysoký 162,6 mm. To je dosť aj na tie najväčšie dlane.

Samsung Galaxy Note 10 má okrem toho priniesť aj zmeny týkajúce sa tlačidiel. Niektoré zdroje naznačujú, že sa Samsung hardvérových tlačidiel zbaví úplne, niektoré zas, že ostane len jedno, ktoré bude multifunkčné. Uvidíme, ako to nakoniec dopadne.

Samsung Galaxy Note 10: Dostupnosť

Samsung Galaxy Note 10 by mal svetlo sveta uzrieť už v auguste. Každoročný veľtrh IFA, ktorý je plný technologický noviniek tento rok začína 6. septembra. Note 9 bol predstavený dva týždne pred jeho začiatkom, čo by sa zhodovalo aj s dostupnými informáciami ohľadom dátumu predstavenia Note 10.

Menší Galaxy Note 10 má byť primárne určený pre európsky trh a môže byť o niečo lacnejší než „klasický“ Note 10. O aký veľký cenový rozdiel pôjde zatiaľ pochopiteľne nevieme.