Úvod Zariadenia Chystáš sa na bicykel? Vybav ho špeciálnym počítačom s GPS a sleduj svoju trasu

Chystáš sa na bicykel? Vybav ho špeciálnym počítačom s GPS a sleduj svoju trasu

Parádne vylepšenie pre náruživých cyklistov.

0
Foto: YouTube

Ani sme sa nenazdali a už je tu apríl. Slnko nám pomaly ale isto ohrieva vzduch, čo mnohých z nás ťahá do prírody. Ak z garáži pomaly ale isto vyťahujete bicykle, máme pre vás perfektný tip na príslušenstvo, ktorým môžete ten váš slušne vylepšiť.

Volá sa iGSPORT iGS618 a ako už jeho názov napovedá, ide o maličký počítač, ktorý je schopný komunikovať s GPS, GLONASS aj BeiDou. Jeho súčasťou je aj niekoľko režimov (preteky, interiér, tréning), ktoré sa hodia začiatočníkom aj pokročilejším cyklistom.

Súčasťou malého počítača je aj podpora pre technológiu ANT+. Ak teda máte snímač rýchlosti tepu s touto komunikačnou technológiou, šikovný IGPSPORT s ním bude vedieť spolupracovať.

Meranie rýchlosti, prevýšenia a viac

Malý počítač samozrejme zvláda aj iné funkcie ako napríklad meranie rýchlosti, vzdialenosti, spustenie navigácie a oveľa viac. Výrobca tvrdí, že celkovo meria až 80 rôznych typov veličín, ktoré vám pomôžu s tréningom.

Zariadenie má 2,2-palcový displej s rozlíšením 320 x 240 pixelov. Dobrou správou je, že je odolné voči vode (IPX7), takže sa nemusíte obávať letnej prehánky či dokonca búrky.

Vnútri sa nachádza batéria, ktorá ho dokáže poháňať približne 22 hodín, čo je dosť snáď pre všetkých cyklistov. Keď sa batéria vybije, nabiť ju opäť môžete cez microUSB kábel, ktorý je súčasťou balenia. Čo sa pamäte týka, iGSPORT dokáže uchovať až 3 000 hodín jazdy, čo je opäť viac než dosť.

Nechýba samozrejme ani aplikácia, do ktorej môžete zozbierané dáta preniesť cez Bluetooth 4.0. Ak vás model iGS618 zaujal, kúpiť si ho môžete v obchode efox-shop už za 106,79 €.

Ak chcete vyskúšať lacnejší model, siahnite po iGS50E, ktorý má nekvalitnejší displej, no stojí len 61,40 €. Viac príslušenstva pre cyklistov nájdete tu.