Úvod Výrobcovia Asus Skvelá novinka pre hráčov mobilných hier: Asus ROG Phone dostane svojho nástupcu

Skvelá novinka pre hráčov mobilných hier: Asus ROG Phone dostane svojho nástupcu

0

Trh s hráčskymi smartfónmi sa v poslednom období rozrástol a rozrastať sa bude. Asus plánuje na trh uviesť druhú generáciu výkonného smartfónu ROG Phone, tvrdí DigiTimes.

Asus ROG Phone prišiel na náš trh tesne pred koncom minulého roka s maloobchodnou odporúčanou cenou 920 EUR. My sme sa na jeho pozitíva a negatíva pozreli koncom januára.

Zistili sme, že ASUS nehľadal kompromisy a jednoducho zariadenie vybavil tými najvýkonnejšími komponentami a pridal niekoľko praktických hráčskych funkcií či avantgardnejší vzhľad. Cena o tom nakoniec vypovedá.

Asus ROG Phone druhej generácie má byť predstavený v treťom štvrťroku 2019, teda niekedy medzi júlom a septembrom. Zatiaľ nevieme, čo zákazníkom ponúkne, no bohate stačí, ak bude nadväzovať na súčasnú generáciu.

Asus ROG Phone
Asus ROG Phone s externým chladičom s USB C a 3,5 mm rozhraním

Aj keď bežným užívateľom nemusia takéto zariadenia nič hovoriť, v hráčskej komunite je tomu inak. Mobilné hry pre viacerých hráčov získavajú status elektronických športov a denne s nimi trávia čas desiatky miliónov užívateľov.

Len PUBG Mobile má na konte 30 miliónov aktívnych hráčov, o iných, nemenej populárnych hrách ani nehovoriac. S propagáciou nového ROG Phone má v Číne dokonca pomáhať spoločnosť Tencent, ktorá stojí za uvedenou hrou PUBG Mobile.

Asus s civilnejšími smartfónmi radu ZenFone na trhu zrovna nevyčnieva, ale jeho hráčska odnož to môže hravo vykompenzovať. Druhú generáciu výkonného smartfónu pre hráčov predstavilo aj čínske Xiaomi.

Black Shark 2 sa už dokonca predáva v Európe za pomerne sympatickú cenu od 549 EUR. Ide teda o jedno z tých dostupnejších hráčskych mobilných zariadení.