Úvod Aplikácie Aktualizácie aplikácií budú rýchlejšie: Začnú sa sťahovať súčasne

Aktualizácie aplikácií budú rýchlejšie: Začnú sa sťahovať súčasne

1
google play

Spoločnosť Google vylepšuje obchod Play v podstate neustále. Zlepšuje bezpečnosť, službu Play Protect, upravuje vzhľad – najnovšie Material dizajnom – a k užívateľskej prívetivosti posúva aj ďalšie vlastnosti kľúčového obchodu s digitálnym obsahom.

Aj keď sa nie vždy všetky testované funkcie pretavia do konečnej podoby určenej pre všetkých užívateľov, tú najnovšiu táto cesta neminie. Aktualizácie aplikácií prebiehajú už dlhodobo rovnakým spôsobom.

Nastaviť si môžete automatické aktualizácie, ktoré sú veľmi pohodlné, keďže sa vlastne nemusíte o nič starať. Na novšiu verziu sa povýšia samé. Niektorí užívatelia ale preferujú väčšiu kontrolu nad správou obsahu.

Svoje aplikácie proste aktualizujú manuálne. Raz za čas otvoria obchod Play a na karte Moje aplikácie spustia aktualizácie najlepšie naraz, alebo postupne, jednu od druhej. Pri hromadnom aktualizovaní proces prebieha tak, že sa najskôr stiahne jedna aktualizácia, nainštaluje sa a potom sa začne sťahovať ďalšia.

aktualizacie
AndroidPolice

Pri aplikáciách v poradí tak svieti informácia Čaká sa na stiahnutie. Tento zdĺhavejší proces mieri do minulosti. Google už v tejto chvíli uvoľňuje súbežné sťahovanie aktualizácií pre aplikácie. 

Sťahovať sa teda budú všetky súčasne, čo jednoznačne aktualizačný proces urýchli. Užívatelia používajú veľký počet aplikácií a často treba aktualizovať viac ako iba symbolickú jednu či dve aplikácie.

Zmeny prebiehajú na strane servera, čiže sa nevyžaduje aktualizácia hlavnej aplikácie obchodu Play. Snáď na novinku natrafíte už pri najbližšom aktualizovaní svojho obsahu. Viac informácií o inováciách obchodu Play sa dozvieme začiatkom mája na konferencii Google I/O.