Úvod Výrobcovia ZTE ZTE to vidí inak: Pracuje na vysúvacej novinke, aká tu ešte nebola

ZTE to vidí inak: Pracuje na vysúvacej novinke, aká tu ešte nebola

ZTE sa chystá skryť fotoaparáty do vysúvacej konštrukcie.

1
Render očakávanej novinky od ZTE
Render očakávanej novinky od ZTE (FOTO notebookitalia.it)

Čínsky výrobca spotrebnej elektroniky vyvíja nový mobilný telefón. Nebolo by na ňom nič zvláštne, keby ho netvorila konštrukcia, aká tu ešte zatiaľ nebola. Teda aspoň nie na pultoch obchodov. Model Axon S by mal totiž ponúknuť fotoaparáty, ktoré inžinieri zo spoločnosti ZTE skryjú priamo do jeho útrob.

O podobných nápadoch sme síce už zopárkrát počuli, no tie zakaždým súviseli so selfie fotoaparátom, nie aj s tým na zadnej strane smartfónu. Po novom sa vysúvajú oba, a to naraz. Zo strany používateľa stačí iba vyvinúť malú silu a v priebehu zlomku sekundy bude mať k dispozícii všetko potrebné na to, aby vedel odfotografovať seba i okolie.

Na novinku upozornil web The Verge.

Render očakávanej novinky od ZTE
Render očakávanej novinky od ZTE (ZDROJ notebookitalia.it)

Niečo také otvorí dvere vyššej úrovni minimalizmu, pretože hardvér, ktorý jej za bežných okolností bráni v existencii, nebude po novom viditeľný. Vďaka vysúvacej konštrukcii nie je potrebné vyrezávať displej alebo doňho vŕtať dieru a zadná strana zase nemusí obsahovať hlavný fotoaparát, LED blesk či logo výrobcu. Otázne zostáva už iba to, čo všetko znesie prítomná mechanika.

Nie vertikálne, ale horizontálne

Ako je príležitosť vidieť na nedávno publikovaných renderoch z webu Notebook Italia, ZTE Axon S by sa nemal vysúvať vertikálne, čiže smerom hore, ale horizontálne. Inými slovami do boku. Keď tak používateľ spraví, v tom momente sprístupní dostupnú foto techniku a môže začať veselo stláčať spúšť.

Na jednej vnútornej strane konštrukcie umiestnili selfie, zatiaľ čo na druhej zase hlavnú zostavu. Tá vraj ponúkne hlavný 48 Mpx snímač, ktorému majú asistovať ďalšie dva. Jeden z nich pritom umožní využívať až 5-násobný optický zoom, vďaka čomu priblížime záber bez straty kvality.

Kedy začne predaj očakávaného Android smartfónu Axon S, nemáme ani potuchy. Najskôr si totiž musíme počkať na oficiálne predstavenie. Zatiaľ sme sa dostali iba k dobre vyzerajúcim renderom.