Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi A3 príde s novinkou: Snímač odtlačkov priamo v displeji!

Xiaomi Mi A3 príde s novinkou: Snímač odtlačkov priamo v displeji!

Technológia z vlajkových lodí prichádza aj na lacnejšie modely.

0

Xiaomi veľmi dobre vie, čo robí. Hlavne čo sa low-end a mid-range zariadení týka. Zjavné to je napríklad z úspechu radu zariadení Redmi, z ktorého spoločnosť vytvorila vlastnú podznačku. Ani to však čínskemu výrobcovi nestačí.

Medzi najnovšiu technológiu, ktorá sa objaví v mid-range zariadeniach, sa zaradí snímač odtlačkov prstov umiestnený priamo v displeji. Vyplýva to z informácií servera XDA-Developers, ktorý potvrdil, že telefóny so systémom Android One už ponúknu tzv. FoD riešenie (Fingerprint On Display). Medzi prvé lacnejšie zariadenia so snímačom v displeji sa tak s najväčšou pravdepodobnosťou zaradí Xiaomi Mi A3, Mi A3 Lite a jedna z čínskych verzií výrobcu.

Aj v lacnejších zariadeniach

Tri zariadenia nesú označenia „pyxis,“ „bamboo_sprout” a “cosmos_sprout”. Vyzerá to tak, že prívlastok „sprout“ patrí práve Android One verziám. Tretie zo zariadení sa nakoniec môže stať nástupcom Xiaomi Mi 7X.

Zo snímača odtlačkov prstov v displeji sa stáva čoraz lacnejšia technológia. Výrobcovia ako Oppo, vivo či Samsung ho už stihli implementovať do mid-range zariadení. To znamená, že nás podobná taktika čaká aj pri ďalších výrobcoch.