Úvod Novinky TOP 5 vecí z výbavy Samsung Galaxy S10!

TOP 5 vecí z výbavy Samsung Galaxy S10!

0

Vlajková loď Galaxy S10 z dielne spoločnosti Samsung má asi všetko, čo by mal mať každý jeden moderný high-end smartfón. To však hneď neznamená, že ničím nevyniká. Práve naopak, hardvérová výbava novinky zahŕňa hneď niekoľko špecialitiek, ktoré potešia nejedného technologického fajnšmekra.

Tým nemám, samozrejme, na mysli výkonnejší čipset alebo väčšiu operačnú pamäť, ale súčiastky ako Infinity-O displej so zabudovaným biometrickým snímačom odtlačkov prstov, špičkový selfie foťák, ultraširokouhlý objektív s až 123-stupňovým uhlom záberu alebo netradičné keramické prevedenie.

Všetky spomenuté veci robia zo včera predstavených Galaxy S10 a Galaxy S10+ také smartfóny, akým sa v týchto dňoch vyrovná naozaj iba máločo. A preto sa teraz pozrieme na detaily.

Pokročilý displej s otvorom

Jednou z najzaujímavejších častí čerstvej vlajkovej lode spoločnosti Samsung je bez akýchkoľvek pochýb jej zobrazovací panel. Ide o špičkový Infinity-O displej s dierou, maximálnym jasom o veľkosti až 800 nitov a dynamickým mapovaním tónov, vďaka čomu vie používateľovi zabezpečiť prvotriedny HDR+ obraz. Presnosť podaných farieb dosahuje podľa výrobcu až 0,4 JNCD, takže sú veľmi blízko k realite.

Samsung Galaxy S10
FOTO Lukáš Zachar

Ultrazvukový snímač odtlačkov

Ďalšiu špecialitku Galaxy S10, ktorá stojí za zmienku, predstavuje takzvaný ultrazvukový snímač odtlačkov prstov. V prvom rade treba zmieniť, že ide o pokročilejší spôsob autentifikácie používateľa ako ten, aký ponúka konkurent Mate 20 Pro od Huawei s optickým riešením. Využívanie vysokofrekvenčného ultrazvuku na mapovanie odtlačku zdvíha úroveň bezpečnosti, pretože pracuje s podstatne komplexnejšími dátami.

Samsung Galaxy S10
FOTO Lukáš Zachar

Špičkový selfie foťák

Model Galaxy S10+ vyniká v porovnaní s klasikou Galaxy S10 aj v tom, že dostal duálny selfie fotoaparát s pokročilou technickou špecifikáciou. Okrem presného automatického zaostrovania záberu s Dual Pixel technológiou má i kapacity natáčať jemné Ultra HD videá alebo vytvárať prirodzene vyzerajúce rozmazané pozadie. Asistenčný snímač dostal totiž za úlohu zbierať informácie o hĺbke záberu.

Samsung Galaxy S10
FOTO Lukáš Zachar

Ultraširokouhlý objektív

Na zadnej strane po novom nájdeme fotoaparát s objektívom, vďaka ktorému je k dispozícii až 123-stupňový uhol pohľadu. Fotografie preto pripomínajú zábery z akčných kamier GoPro. Sú dokonca širokouhlejšie ako tie z Huawei Mate 20 Pro, kde tiež nechýba podobne zameraný hardvér, avšak iba so 107-stupňovým pohľadom. Ide teda o celkom slušnú konkurenčnú výhodu. Priveľa smartfónov to zatiaľ neponúka.

Samsung Galaxy S10
FOTO Lukáš Zachar

Keramické prevedenie

Zabudnúť, samozrejme, nesmieme ani na keramickú konštrukciu. I keď ju nedostal každý model, tí najnáročnejší z najnáročnejších môžu siahnuť po Galaxy S10+ v dvoch prémiových verziách. Prvá dostala odporúčanú cenovku o veľkosti 1 249 eur a druhá stojí o 350 viac.

Samsung Galaxy S10
FOTO Lukáš Zachar