Úvod Zariadenia Spoluzakladateľ Apple: Chcem skladací iPhone, Android telefóny sú ďaleko popredu

Spoluzakladateľ Apple: Chcem skladací iPhone, Android telefóny sú ďaleko popredu

3

Spomenuli sme to už niekoľkokrát, no spomenieme to opäť. Rok 2019 je rokom skladacích smartfónov, o čom svedčia novinky od Samsungu, Huawei, TCL a ďalších. Apple, na druhú stranu, nateraz nemá záujem predstaviť podobné zariadenie, čo spoluzakladateľa Apple, Steva Wozniaka „znepokojuje“.

Vyplýva to z nedávneho rozhovoru pre server Bloomberg, v ktorom Wozniak tvrdí, že Apple je už istý čas „lídrom v niektorých oblastiach ako Touch ID, Face ID, Apple Pay a ďalších“. Spoluzakladateľ Apple však priznal, že spoločnosť v iných oblastiach podstatne zaostáva.

Jedna z oblastí, ktorej sa to týka azda najviac je nový typ zariadení – skladacie smartfóny. Podľa Wozniaka, ktorý po skladacom telefóne veľmi túži ide o technológiu, ktorá momentálne patrí medzi najhorúcejšie. Svoje riešenie ukázali dvaja z troch najväčších výrobcov na trhu – Samsung aj Huawei. Apple na skladacom iPhone pracovať môže, no na trh nepríde skôr ako za rok.

Apple si na druhú stranu možno dáva načas, aby vyladil všetky problémy spojené s ohýbajúcim sa panelom. Displeje prototypov od Samsungu aj Huawei totiž podľa prvotných informácií trpia nemalými ťažkosťami.