Úvod Zariadenia Nie všetko má šťastný koniec: O smartfón s gigantickou 18 000 mAh...

Nie všetko má šťastný koniec: O smartfón s gigantickou 18 000 mAh batériou nie je záujem

Nie je každý deň nedeľa.

0
Energizer P18K

Ambiciózny telefón Energizer P18K z MWC 2019 nikoho nezaujal. Teda až na pár výnimiek, ktoré ho podporili prostredníctvom crowdfundingového webu Indiegogo. Z 1 200 000 dolárov zatiaľ vyzbieral iba necelých 6 000. Od potrebnej finančnej injekcie má teda ešte poriadne ďaleko.

A to i napriek faktu, že projekt beží približne jeden týždeň. Do konca mu síce zostáva 35 dní, no ak to týmto tempom pôjde aj naďalej, tak z neho zrejme nič nebude. Prvé dni od spustenia bývajú najkritickejšie. Ak vtedy neuspeje, nemá príliš veľkú šancu prežiť.

Smartfónu Energizer P18K nepomohla teda podľa všetkého ani obrovská mediálna pozornosť. Keď uzrel svetlo sveta počas podujatia Mobile World Congress 2019 (MWC), objavil sa na titulných stranách viacerých popredných technologických webov z celého sveta. Išlo však iba o dočasný hype, za čím stál ozrutný akumulátor. Kapacitu o veľkosti 18 000 mAh neponúka hociktorý model na pultoch obchodov.

Za veľkou pozornosťou ale stál aj vysúvací selfie fotoaparát alebo hrúbka konštrukcie, kvôli ktorej vyzerá ako z doby kamennej. 22 milimetrov je predsa 22 milimetrov a bežného používateľa taký extrém odrádza, pretože by to bolo pre neho maximálne nepraktické.

Spoločnosť Energizer chcela túto nezvyčajnú novinku priniesť vďaka finančnej pomoci potenciálnych záujemcov, no ako máme príležitosť vidieť, zatiaľ o ňu prejavilo záujem iba 6 ľudí. Tí prispeli crowdfunding projektu sumou 5 901 dolárov, čiže nemá ani jedno percento.