Úvod Samsung Samsung Galaxy S10 Samsung Galaxy S10 má najlepší displej spomedzi všetkých smartfónov

Samsung Galaxy S10 má najlepší displej spomedzi všetkých smartfónov

0

Ako už možno viete, spoločnosť DisplayMate sa sústreďuje na optimalizáciu, kalibráciu, testovanie a porovnávanie všetkých typov zobrazovacích technológií na úrovni priemyselných štandardov. 

Odborníci z laboratórií DisplayMate neobchádzajú ani inteligentné mobilné telefóny, presnejšie, ich obrazovky. Najnovšie sa pozreli na stále čerstvú novinku Samsung Galaxy S10.

Hodnotenie expertov neprekvapuje. Vlajková loď spoločnosti Samsung je vybavená obrazovkou, akú v DisplayMate ešte nevideli. Samsung tento rok opäť pozdvihol úroveň kvality zobrazenia, čím si vyslúžil najvyššie hodnotenie A+.

Samsung tak vlastne prekonal sám seba, keďže s najvyšším hodnotením odchádzal aj vlaňajší Galaxy Note 9. Čo sa odborníkom páčilo najviac?

Samsung Galaxy S10
Vyhodnotenie presnosti farieb. (DisplayMate)

Uviesť môžeme napr. absolútnu presnosť farieb, ktorá je na nerozoznanie od dokonalosti. Zaujal extrémne vysoký jas. Svietivosť 1215 nitov si už snáď žiada slnečné okuliare, aj keď je nutné povedať, že takto vysoký jas sa dá dosiahnuť iba za veľmi špecifických okolností.

Užívateľom je k dispozícii jas na úrovni 800, resp. 940 nitov v režime vysokej svietivosti, ktorý príde vhod napr. počas veľmi jasných slnečných dní. Dokonalú čiernu a výnimočný kontrast snáď už ani pripomínať netreba.

displaymate
Obrazovka Galaxy S10 stanovila hneď niekoľko rekordov. (DisplayMate)

Podrobnú a obsiahlu správu z hodnotenia DisplayMate nájdete TU, na stránkach spoločnosti. Samsung proste vyvíja a vyrába najlepšie OLED obrazovky na svete a ich Galaxy S10 je vybavený tým najlepším displejom, aký si môžete v súčasnosti kúpiť.

Platilo to aj o Galaxy Note9, Galaxy S9, Galaxy Note8, Galaxy S8… Pokračovať by sme mohli ďalej.