Úvod Samsung Samsung Galaxy S10 Samsung Galaxy S10: Čakajte ďalšie aktualizácie, vylepšia snímač odtlačkov

Samsung Galaxy S10: Čakajte ďalšie aktualizácie, vylepšia snímač odtlačkov

0

Duo Samsung Galaxy S10 a Galaxy S10+ je vybavené ultrazvukovým snímačom odtlačkov prstov, ktorý je rýchlejší, presnejší a bezpečnejší ako podobné riešenia založené na optickej metóde snímania.

Samsung Galaxy S10 je vôbec prvým inteligentným mobilným telefónom, ktorý takýmto pokročilým snímačom umiestneným priamo v obrazovke disponuje. Žiaľ, ukázalo sa, že tento snímač nepracuje vždy tak, ako by si jeho užívatelia želali, informuje server The Korea Herald.

Rozpoznávanie odtlačkov môže zlyhať, ak je pokožka prsta veľmi suchá, poprípade je prst v mieste odtlačku zranený. Niektorí užívatelia popisujú, že snímanie odtlačku zlyháva pri využívaní v spojení s mobilnými bankovými aplikáciami a pri autentifikácii finančných transakcií.

displej
Samsung Galaxy S10+

Samsung na problém ihneď po preukázaní zareagoval a pripravil opravnú aktualizáciu, ktorou to však nekončí. Výrobca sa zaviazal, že pripraví ďalšie aktualizácie, ktoré funkčnosť uvedeného snímača odtlačkov zlepšia.

Aj keď nejde o oficiálne odporúčanie, vyzerá to, že ultrazvukový snímač odtlačkov najlepšie funguje pri priamom dotyku prsta. Brániť by mu nemala žiadna ochranná vrstva, sklo ani fólia.

Na trhu sa nachádza ochranné sklo pre obrazovku, cez ktoré sa dá odtlačok prsta zosnímať. To isté platí aj ochrannej fólii, ktorá je na displeji smartfónov nalepená priamo od výroby. Snímanie síce funguje, no najlepší výsledok pravdepodobne získate bez týchto ochranných prvkov.

Skôr by sme ale počkali na ďalšie aktualizácie a fóliu z obrazovky zatiaľ nestrhávali.