Úvod Novinky POLÍCIA UPOZORŇUJE: Slováci sa nechávajú nachytať. Týmto podvodníkom posielajú desiatky eur!

POLÍCIA UPOZORŇUJE: Slováci sa nechávajú nachytať. Týmto podvodníkom posielajú desiatky eur!

2
Foto: Orange

Facebook je miesto, vďaka ktorému ľudia ostávajú v spojení so svojimi známymi, priateľmi či záujmami. Je to zároveň miesto, ktoré je plné výmyselníkov, ktorí prišli na spôsob, ako oklamať ľudí a vymámiť z nich peniaze.

Na ďalší z podvodov upozorňuje Polícia SR pod svojou sesterskou stránkou Hoaxy a podvody. Polícia rozobrala prípad stránky, ktorá má ponúkať „overené“ tipy na športové zápasy s vysokým kurzom a istou výhrou.

Údajne majú dopredu vedomosť o tom, akým výsledkom sa daný zápas končí. Prezradia vám ho, samozrejme, iba za symbolický poplatok, štandardne od 10 do 30 eur.

Ide o podvod

Internetom zbehnutí ľudia už pri prvom pohľade zistia, že ide o podvod, ktorému sa treba vyhnúť, resp. ho okamžite nahlásiť priamo Facebooku. Menej zbehnutí užívatelia však za vidinou rýchleho zárobku môžu pár desiatok eur investovať. Ak však zápas nevyjde, peniaze vám podvodník pochopiteľne nevráti.

Zdroj: Hoaxy a podvody – Polícia SR

Ako príklad si polícia zobrala stránku Smart Tips. Zároveň upozorňuje, že aj ak by mali podobné stránky pravdu, namočili by ste sa do trestného činu športovej korupcie, keďže by ste čerpali z činnosti jej výhody.

Ostaňte ostražití, milí čitatelia, nie je všetko zlato, čo sa blyští.