Úvod Novinky Oprava Samsung Galaxy S10 bude náročná operácia. Vymeniť sa nedá ani USB...

Oprava Samsung Galaxy S10 bude náročná operácia. Vymeniť sa nedá ani USB C port

3

Populárny YouTuber Zack Nelson známy hlavne ako Jerry Rig Everything zverejnil jeho video z úplného rozobrania novinky, Samsung Galaxy S10. Video je veľmi zaujímavé, ukazuje niekoľko skrytých dizajnových riešení. Celé ho nájdete nižšie, no ak chcete vedieť len tie šťavnaté detaily, čítajte ďalej.

Tak ako tomu býva pri zariadeniach so sklenenými zadnými stranami, aj otvorenie Galaxy S10 je náročný proces. Zruční technici, ktorí už opravili pár takýchto zariadení však problém nebudú mať.

Jedna vec, ktorá udrela do očí nielen nám, ale aj Zackovi je spôsob, akým Samsung vyriešil prichytenie USB C portu ku základnej doske. Namiesto toho, aby ho tam priskrutkoval ako tomu bolo napríklad pri Note 9 či Galaxy S9 ho tam jednoducho napevno priletoval.

To v praxi znamená, že ak sa vám USB C port pokazí, výmena, ktorá by vás vyšla na 15 eur vás vyjde na podstatne viac. Pre výmenu tak malej súčiastky totiž technici budú musieť vymeniť celú základnú dosku.

Snímač odtlačkov prilepený k displeju

Podobný príbeh sa týka aj ultrazvukového snímača odtlačkov prstov, ktorý je prilepený zo spodnej časti supertenkého Dynamic AMOLED displeja. Hneď ako Zack displej oddelil od zvyšku prednej strany prestal fungovať. To znamená, že výmena snímača odtlačkov bude znamenať výmenu celého displeja.

Veríme, že nie všetky rozhodnutia Samsungu boli robené v prospech z predaja náhradných dielov, no minimálne situáciu okolo USB C portu mohli vyriešiť inak. Čo na to hovoríte? Mali ste už niekedy problém s USB C portom na Samsung zariadení?