Úvod Novinky OnePlus 7 bude mať špeciálny fotoaparát: Vysúvať sa bude priamo z konštrukcie

OnePlus 7 bude mať špeciálny fotoaparát: Vysúvať sa bude priamo z konštrukcie

1

OnePlus 7 je jednoznačne jedným z najočakávanejších smartfónov tohto štvrťroka. Aj keď bude predstavený až niekedy na jeho konci, už je známych pár orientačných podrobností.

OnePlus 7 by mal byť predstavený v dvoch verziách, pričom jedna z nich ponúkne 5G konektivitu. Tá ale pre nás až taká dôležitá nie je, keďže sa 5G siete v našich končinách rozvinú až v najbližších rokoch.

OnePlus 7 nebude mať zárez v obrazovke, o čom sa hovorilo už dávnejšie. Pôvodne to vyzeralo, že sa inžinieri priklonia k výsuvnej konštrukcii v štýle Xiaomi Mi Mix 3. Vysoký pomer plochy obrazovky voči prednému panelu jednoducho nedovoľuje umiestniť selfie fotoaparát na obvyklé miesto.

oneplus 7
pricebaba.com x OnLeaks

Pre tieto potreby preto múdre hlavy vymysleli otvory v displejoch, oprášili slider konštrukcie alebo navrhli výsuvné moduly. Podľa najnovších renderov má OnePlus 7 disponovať práve výsuvným modulom, v ktorom bude sídliť predný fotoaparát.

OLED obrazovka s uhlopriečkou 6,5″ by mala zaberať asi 95 percent z plochy prednej časti zariadenia, čo je skutočne dosť. Popri veľmi tenkom čele a brade to tiež vyzerá na mierne zakrivené bočné okraje.

OnePlus 7

Heslo čím viac (fotoaparátov), tým lepšie sa odzrkadlí na zadnej strane. Vertikálne uložená trojica hlavných snímačov opäť posunie fotografické schopnosti vlajkovej novinky na vyššiu úroveň.

oneplus 7
pricebaba.com x OnLeaks

Fotoaparáty sú uložené symetricky v jednej línii v strede podobne, ako pri Xperii X1. Snímač odtlačkov nájdeme pochopiteľne pod obrazovkou. Karty môžeme staviť na výkonný Snapdragon 855, minimálne 6 GB RAM a 128 GB ROM a vyššie konfigurácie 8/256 GB, resp. až 12/512 GB.

oneplus 7
pricebaba.com x OnLeaks

Batéria? Kapacita vyššia ako 4000 mAh a extra rýchle nabíjanie pomocou drôtu. Bezdrôtové dopĺňanie energie sa konať nebude. To isté platí pre 3,5 mm audio rozhranie.

Ako inak, cena vlajkovej novinky opäť porastie. Stále však bude veľmi priateľská, a to hlavne v porovnaní s top-end kusmi trojice najpredávanejších výrobcov smartfónov. Menovať ich asi netreba.

Súčasný OnePlus 6T sa začal predávať 6. novembra za 549 EUR v konfigurácii 6/128 GB. Cena OnePlus 7? Zatiaľ iba odhadom 579, poprípade 599 EUR. Počkáme si ale na ďalšie a presnejšie informácie.