Úvod Zaujímavosti Novinky v Google Fotkách: Express zálohovanie a limity pre mobilné pripojenie

Novinky v Google Fotkách: Express zálohovanie a limity pre mobilné pripojenie

0

Spoločnosť Google aktualizuje svoju dvornú aplikáciu pre zálohovanie fotografií, videí a ďalších obrazových súborov. Užívatelia získajú väčšiu kontrolu nad možnosťami zálohovania.

Google Fotky v súčasnosti ponúkajú zálohovanie snímok vo vysokej kvalite a v pôvodnej kvalite. Kým v prvom menovanom prípade máte poruke neobmedzený priestor pre zálohovane, v prípade druhom ste limitovaní kapacitou úložiska.

V blízkej budúcnosti sa medzi týmito možnosťami objaví voľba Express. Pôjde o zálohovanie v nižšom rozlíšení, ktoré sa môže hodiť napríklad v oblastiach so zlým internetovým pripojením.

Ďalšiu novinku predstavuje obmedzenie zálohovania pri mobilnom pripojení. V súčasnosti si môžete vybrať, či chcete fotky zálohovať s použitím mobilných dát alebo nie. Iné možnosti dostupné nie sú. Po aktualizácii sa v nastaveniach objaví denný limit pre zálohovanie pomocou mobilných dát v rozmedzí 5, 10, 30 MB a neobmedzene.

google fotky
Google India

Možnosť úplného vypnutia zálohovania prostredníctvom mobilných dát zostáva pochopiteľne zachovaná.

O týchto novinkách informovalo indické zastúpenie spoločnosti Google vo svojom blogu. Nové možnosti zálohovania však budú dostupné aj v ostatných krajinách sveta, vrátane tej našej. Presný harmonogram rozšírenia známy nie je, trvať by to ale nemalo dlho.