Úvod Výrobcovia Xiaomi Tak to tu ešte nebolo: Nabíjačka od Xiaomi nabije 4 000 mAh...

Tak to tu ešte nebolo: Nabíjačka od Xiaomi nabije 4 000 mAh len za 17 minút

1

Čínske jabĺčko nám predviedlo, čoho všetkého je schopný jeho nový adaptér pre nabíjanie smartfónov. S kadenciou dychberúcich 100 W dokáže naplniť až 4 000 mAh akumulátor len v priebehu smiešnych 17 minút. Na oficiálne predstavenie a spustenie hromadnej výroby si ale musíme ešte chvíľu počkať.

Zatiaľ sme sa totiž dostali do kontaktu iba s videom, kde máme jedinečnú príležitosť vidieť túto modernú technológiu priamo v ostrej akcii. Za demonštráciou stojí sám Lil Bin, jeden zo zakladateľov spoločnosti Xiaomi. Zábery sa objavili na čínskej sociálnej sieti Weibo.

Na novinku upozornil server GizmoChina.

Video zahŕňa dva rôzne smartfóny. Prvý pochádza od Xiaomi a ten druhý pre zmenu od konkurenta Oppo, pretože ponúka jednu z najrýchlejších nabíjačiek na svete. Jeho Super VOOC technológia bola však i napriek tomuto faktu takmer dvojnásobne pomalšia (za 17 minút stihla naplniť 65 % z 3 700 mAh kapacity), čo je vzhľadom ku kadencii o veľkosti 50 W logické. Tá od čínskeho jabĺčka dokáže fungovať až pri šialených 100 W.

Nová nabíjačka by mala byť podľa dostupných informácií zo servera TNW spočiatku dostupná spolu s nadchádzajúcimi Android smartfónmi Redmi. O konkrétnom dátume ale zatiaľ nepadlo ani jedno slovo. Výroba vraj odštartuje už čoskoro.