Úvod Výrobcovia Motorola Bude realitou: Skladacia Motorola Razr skutočne príde!

Bude realitou: Skladacia Motorola Razr skutočne príde!

1
Možná podoba skladacieho smartfónu Motorola Razr.

Špekulácie okolo skladacieho kúsku od legendy z mobilného priemyslu boli nakoniec potvrdené. Svet by sa mal v priebehu leta dočkať nekonvečne prevedenej novinky so značkou Motorola, ktorá vraj bude pripomínať akúsi modernejšiu verziu hviezdnej žiletky RAZR s vyklápacou konštrukciou.

Fyzickú klávesnicu ale po novom nahradí flexibilný displej, čiže sa z nej stane digitálna. Zobrazovací panel tak zaberie vrchnú aj spodnú časť vnútornej strany zariadenia. Vyplýva to z nedávno odhalených patentových náčrtov, kde je príležitosť vidieť i sekundárny displej na prednej strane. Ten však vrcholový manažér z radov výrobcu vylúčil.

Vývoj skladacej novinky potvrdil rozhovor zo servera Engadget, kde vyspovedali viceprezidenta globálneho produktu zo spoločnosti Motorola. Dan Dery v ňom zároveň podotkol, že majú problémy so životnosťou. Ich OLED panel sa podľa jeho slov pri používaní smartfónu veľmi rýchlo poškodí, preto musia vymyslieť spôsob, ako tomu zabrániť.

Motorola RAZR V3
Legendárna vyklápačka Motorola RAZR V3

„Testovali sme plastové OLED zariadenie s plastovým povrchom na vrchu. Faktom ale je, že keď sa ho dotýkate s vašimi nechtami, tak ho poškodíte. Momentálne má krátku životnosť. Začne umierať hneď po tom, čo ho rozbalíte.“

Rovnako však nevylúčil ani to, že experimentovali alebo dokonca ešte aj experimentujú s rozdielne fungujúcimi skladacími prevedeniami. Jedno z nich disponovalo takzvaným singulárnym displejom nie s jedným, ale až dvomi miestami, kde ho možno bez obáv zložiť ako kus papiera.

Ako píše The Verge, ak by sme sa držali tradície amerického výrobcu, nová vyklápačka môže byť oficiálne predstavená koncom nadchádzajúceho leta. Dan Dery prezradil, že nechcú príliš meškať za ostatnými výrobcami z mobilného priemyslu.