Úvod Samsung Samsung Galaxy F Ostrá kritika od šéfa Huawei: Dizajn Galaxy Fold je zlý, u nás...

Ostrá kritika od šéfa Huawei: Dizajn Galaxy Fold je zlý, u nás sme ho zavrhli dávno

3

Február je pre mobilné technológie vždy kľúčový. Veľkí výrobcovia totiž jeden po druhom predstavujú to, na čom pracovali a ukazujú, ako sa budú v daný rok technológie vyvíjať. Tento rok bol špeciálny v tom, že sme spoznali zariadenia novej generácie – Samsung Galaxy FoldHuawei Mate X.

Oba smartfóny sú skladacie a plné nových technológií a inovácií. Konkurenčný bol medzi Huawei a Samsung je zjavný nielen z toho, ako rýchlo po sebe prišli jednotlivé riešenia, ale aj z vyjadrení vysoko postavených predstaviteľov, menovite Richarda Yu, šéfa mobilnej divízie Huawei.

V rozhovore pre Business Insider potvrdil, že jeho spoločnosť v istý čas pracovala až na troch rôznych verziách skladacieho smartfónu, z ktorých jedna bola veľmi podobná ako Galaxy Fold, len lepšia, tvrdí Yu. Osobne však ďalší vývoj takéhoto dizajnu zrušil, pretože „bol zlý“.

Myslím, že keď má telefón dva displeje – jeden vpredu a jeden vzadu – je príliš ťažký,“ opisuje Galaxy Fold.

Zatiaľ len pre nadšencov

Skladacie smartfóny ešte nie sú pripravené pre bežných spotrebiteľov, o čom svedčia aj cenovky. Samsung Galaxy Fold totiž stojí 2 000 €, Huawei Mate X je pri 2 299 € ešte drahší. Je však zaujímavé vidieť, na čom pracujú najväčší výrobcovia. Koniec koncov, možno sa pozeráme na technológie budúcej dekády. Podľa expertov totiž môže ísť o rovnako veľký skok v smartfónoch ako keď Apple predstavil prvý iPhone.

Budúcnosť vyzerá zaujímavo a už teraz sa nevieme dočkať na to, čo všetko nám prinesie!