Úvod Samsung Samsung Galaxy S10 Dobrá správa: Ochranné sklo na Galaxy S10 kupovať nemusíte, je už nalepené

Dobrá správa: Ochranné sklo na Galaxy S10 kupovať nemusíte, je už nalepené

3

Samsung Galaxy S10 a Galaxy S10+ sú vybavené ultrazvukovou čítačkou odtlačkov prstov, ktorá je uložená priamo pod obrazovkou. Po priložení prsta na vyhradené miesto na obrazovke sa zariadenie okamžite odomkne.

Ešte pred oficiálnym predstavením sa hovorilo, že Samsung Galaxy S10 si vďaka citlivému snímaču odtlačkov prstov nebude rozumieť s veľmi obľúbeným príslušenstvom, ochrannými sklami pre obrazovky.

Cez dodatočnú vrstvu skla snímač odtlačkov jednoducho fungovať nebude. Existuje ale výnimka značky Whitestone, ktorá o sebe tvrdí, že funkčnosť snímača nenarúša. Nakoniec to je aj tak jedno.

galaxy S10

Každý Samsung Galaxy S10Galaxy S10+ má totižto už ochrannú fóliu nalepenú, a to priamo od výroby. To je, samozrejme, výborné, keďže je fólia nalepená úplne presne aj po zakrivených okrajoch a ochráni tak obrazovku pred škrabancami a poškodením pri ľahšom náraze.

V prípade potreby alebo poškodenia fóliu z obrazovky pohodlne strhnete dole.

Tenká fólia sa síce nedá úplne porovnávať s tvrdenými a hrubšími sklami, no napriek tomu je aj takáto ochrana vítaná. Okrem toho, táto originálna fólia sa bude dať kúpiť aj samostatne. Stáť by mala okolo 30 EUR, ak budeme vychádzať z dolárovej cenovky.

Áno, nejde o žiadnu revolučnú novinku. Ochranné fólie nalepené od výroby môžeme nájsť na obrazovkách niektorých smartfónov z produkcie čínskych výrobcov.

Ak sa zaujímate o Samsung Galaxy S10e, ten ochrannú fóliu na obrazovke nalepenú nemá. Jeho displej nemá zakrivené okraje a takisto nemá snímač odtlačkov umiestnený pod obrazovkou.

Samsung Galaxy S10