Úvod Zariadenia DILEMA: Kúpiť teraz Samsung Galaxy S10 alebo počkať na Huawei P30 Pro?

DILEMA: Kúpiť teraz Samsung Galaxy S10 alebo počkať na Huawei P30 Pro?

15

Ako už určite mnohí z vás stihli postrehnúť, Samsung na Slovensku spustil predaj jeho tohtoročnej vlajkovej lode Galaxy S10. A ako naznačujú prvé čísla, predpredaju sa darilo na jednotku s hviezdičkou. Onedlho však príde aj Huawei P30, ktorý môže kórejskému gigantovi spôsobiť menšie komplikácie.

Čínsky konkurent je totiž veľmi nepredvídateľný a takmer zakaždým prinesie niečo, čo mobilný priemysel ešte zatiaľ neponúka. Minulý rok to boli napríklad gradient prevedenia modelu P20 Pro alebo reverzné nabíjanie z výbavy namakaného smartfónu Mate 20 Pro. Jedno aj druhé prispelo k slušnému dopytu po oboch high-end novinkách, preto dlho netrvalo a s podobnými riešeniami vyrukovali i iní výrobcovia.

Výnimkou nie je ani Samsung a jeho Galaxy S10, ktorý dokáže nabíjať iné elektronické zariadenia bez použitia jediného kábla. Táto len nedávno predstavená vlajková loď má však tiež niečo, vďaka čomu vyniká. Zákazníci si totiž môžu vybrať keramický model s až 1 TB interným úložiskom, 12 GB operačnou pamäťou RAM, ultrazvukovým snímačom odtlačkov pod displejom a zároveň aj s poriadne obrovskou cenovkou. Za výnimočné sa predsa pripláca.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10+ (FOTO Lukáš Zachar)

Preto by nás teraz zaujímalo, či ste už siahli, respektíve sa ešte len chystáte siahnuť po novom ese z dielne spoločnosti Samsung alebo čakáte na predstavenie nadchádzajúceho modelového radu Huawei P30. Jeho výrobca už dlhšie naznačuje, že sa oplatí byť trpezlivý. Čo tým konkrétne myslel, nevieme, no zrejme narážal i na avizovaný 10x zoom s veľmi malou stratou kvality. K oficiálnemu odhaleniu smartfónov dôjde koncom tohto mesiaca.